Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -tuomarit iloitsevat – saivat kauden parasta ruokaa!

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa koettiin kauden parhaimpia makuelämyksiä, joten arvata saattaa, että tuomaristolla oli todella hankala päättää, kumpi kokeista pääsee finaaliin.

Top Chefin seitsemännessä jaksossa nähtiin vastakkain entinen Top Chef -voittaja Kira Weckman ja ravintola-alan konkari Arto Rastas.

Näiden kokkien välistä kaksintaistelua tuomaroi Mikko TakalaHelena Puolakka ja Pipsa Hurmerinta. Vakiotuomariston rinnalla nähtiin kirjailija Tuomas Vimma, joka otti osaa myös illan teeman luomiseen. Teemanahan olivat siis sadut.

– Haaste oli niin ihana ja he ottivat sen tosi tarkasti vastaan, Pipsa hehkuttaa.

Tuomaristo kertookin saaneensa kokeilta Top Chef -kauden maistuvinta ruokaa.

– Se Kiran lammas oli yksi koko kilpailun parhaimmista annoksista, mutta se tekninen puoli ja toteutus oli vähän liian yksinkertainen, Helena kuvailee.

Pipsa on hehkuttanut Kiran makuaistia jo aiemmin ja tällä kertaa siitä sai osansa myös tuomariston muut jäsenet.

– Se oli oikeasti hämmästyttävää, se mitä hän teki ei häikäissyt ulkonäöllisesti ja ne käytetyt tekniikat ei ollut kaikkein niitä vaativimpia, mutta Kira teki ihan järkyttävän hyvää ruokaa. Ihan sama mihin se koski, niin kaikki muuttui uskomattoman maistuvaksi, Takala kuvailee.

"Arton jälkiruoka oli loistava"

Kiran annokset olivat siis selkeästi todella herkullisia, mutta mikä kuitenkin vei Arton finaaliin?

– Se Arton jälkiruoka oli niin loistava, se idea, toteutus ja maku oli niin mahtava. Kiran pääruoka oli maistuvampi, mutta kun sanottiin että käyttäkää vaatimatonta raaka-ainetta ja Kira käytti lammasta, niin onko se nyt niin vaatimatonta, Pipsa kuvailee.

– Arto on todella taitava kaveri, mutta ne hänen käyttämänsä tekniikat eivät kuitenkaan olleet se pääasia, vaan hän sai myös upeita makuja siihen lautaselle, Mikko puolestaan kommentoi.

Helena on Pipsan ja Mikon kanssa samaa mieltä ja kertookin Arton päihittäneen Kiran teknisesti onnistuneemmilla annoksilla. Puolakka myös toteaa ihastuneensa Arton jälkiruokaan, mikä myös oli yksi oleellinen syy miehen voittoon.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme