Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Top Chef -tuomarit kovan päätöksen edessä: ”Olisi tehnyt mieli heittää kolikkoa!”

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa koettiin paljon täysin uusia makuelämyksiä, joten tuomaristo oli todella hankalan päätöksen edessä. Menikö Top Chefin finaaliin Jouni Toivanen vai Jouni Rahikainen?

Top Chefin kahdeksannessa jaksossa nähtiin vastakkain Michelin-kokki Jouni Toivanen ja ravintola Lonnan Jouni Rahikainen.

Näiden kokkien välistä kaksintaistelua tuomaroi Mikko TakalaHelena Puolakka ja Pipsa Hurmerinta. Vakiotuomariston rinnalla nähtiin myös taiteilija Katariina Souri ja kirjailija Laura Gustafsson.

Illan teemana oli valmistaa täysin vegaaninen ateria, sillä esimerkiksi Gustafsson on ollut vegaani jo 20 vuotta. Helena hehkuttaakin sitä, että vierailevat tuomarit kokivat uusia upeita makuelämyksiä, vaikka vegaaniruoka on osa heidän jokapäiväistä elämää.

– Laura yllättyi useista ruokalajeista ja koki täysin uusia makuja, Puolakka kertoo.

Helenan mielestä Jounien välinen kilpailu oli mahtava, sillä teema oli vaativa, mutta silti kokit valmistivat mielikuvituksellista ruokaa. Myös molempien kokkien tekninen osaaminen oli huipussaan.

Mikko on Helenan kanssa samoilla linjoilla ja kertookin, että päätös ei syntynyt helposti.

– Se oli järjettömän hankala päätös. Olisin melkein voinut kolikkoa heittämällä tehdä päätöksen, se oli niin vaikea. Teki ihan pahaa, koska Toivasen Jouni on yksi Suomen kovimpia kokkeja, mutta asiat ovat välillä vaan niin pienestä kiinni.

Pipsan mielestä oli hienoa, että kokit valmistivat täysin erilaista ja upean maistuvaa ruokaa.

– Kilpailu oli todella tiukka. Jouni Toivanen on nimittäin yksi Suomen parhaimmista kokeista, mutta lopulta Rahikaisen jälkiruoka vei hänet finaaliin, Pipsa summaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme