Mainos
Mainos
TopChefKaksintaistelu_Kansikuva_940x300

Voittanut huippukokki toivoi kilpakumppaniltaan enemmän revittelyä

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelmassa käytiin tiukka taisto Kira Weckmanin ja Arto Rastaan välillä.

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman seitsemännessä jaksossa nähtiin vastakkain Top Chefin kolmannen kauden voittaja Kira Weckman ja ravintola-alan konkari Arto Rastas. Kutkuttavan kilpailun tiimoilta Rastas taisteli tiensä ohjelman finaaliin.

– Tiesin, että edessä olisi tiukka ja kova skaba. Hän on ollut mulla joskus muutaman vuoron töissä ja kokkimaajoukkueessa assistenttina. Nykypäivän kunto oli täysi mysteeri, mutta tiesin kyllä että todella ammattitaitoinen tyyppi on. Se osoittautuikin heti ensimmäisissä tehtävissä, Rastas kuvailee odotuksiaan.

Illan aikana Helsingin Kulinaarisen instituutin perustaja osoitti teknisen taitonsa lukuisilla upeilla annoksilla. Olitko tyytyväinen annoksiisi?

– Olin oikein tyytyväinen, joka ikinen annoksista onnistui hyvin!

– Jälkikäteen mietin, että vaikea on sanoa, että missä oltaisiin voitu parantaa. Se meni nimittäin ihan tosi hyvin nappiin, mikään asia ei jäänyt kaivertelemaan, Arto summaa.

Mies kuitenkin myöntää, että alkuhaasteiden aikana miehen annoksissa oli ehkä tuomareiden mieleen hieman liian vahva makumaailma. Rastas ottikin tämän tiedon hyvin vastaan ja lievensi makumaailmaansa seuraavien annosten aikana.

– Haasteissa vähän haistelin ja etsin tuomareiden makumaailmaa ja sitten sen perusteella tein tiettyjä johtopäätöksiä. Laimensin muun muassa makumaailmaa, mies kuvailee.

Kira pelasi varman päälle

Loppuratkaisu tuli Rastaalle hieman yllätyksenä.

– Kyllähän se lähtökohta on kun lähdet kisaamaan, että jatkoon menet. Mutta kun kuunteli niitä kommentteja mitä tuomarit Kiralle sanoi, niin kyllä se oli tosi tiukka. Ihan loppuun asti jännitti, että miten tässä käy, Arto kertoo.

Mies arvelee päätyneensä jatkoon muun muassa teknisen osaamisensa vuoksi.

– Luulen ja toivon, että syy on tekninen osaaminen. Jos mietitään Top Chefiä, niin hänen pitää osata tehdä maistuvaa ruokaa ja sen lisäksi teknisen osaamisen on oltava kunnossa. Top Chefin täytyy pystyä luomaa erilaisia rakenteita ja erilaisia muotoja lautasella, mies aloittaa.

– Kiralla on myös vähemmän kokemusta ja varman päälle pelaaminen kostautui. Kiran olisi kannattanut ehkä revitellä vähän enemmän. Itse laitoin ihan syteen tai saveen, Arto jatkaa.

Finaaliin mies ei aio juurikaan valmistautua, sillä koskaan ei voi tietää mitä vastaan tulee. Jotain hän ainakin aikoo tehdä.

– Yritetään tehdä se mitä käsketään mahdollisimman hyvin, Rastas kertoo iloisesti.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Keskustele ohjelmasta Top Chef Suomi -sarjan FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa #topchefsuomi

Top Chef Suomi: Kaksintaistelu Subilla keskiviikkoisin klo 21.00

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme