Mainos
Mainos

Vappu Pimiän ruoanlaittomotto: "En suostu syömään huonoa ruokaa!"

Syksyllä alkavan Vapun valtakunta -ohjelman juontaja Vappu Pimiä syö eineksiä, mutta vain harvoin.

Oman ruokaohjelman parissa syksyllä nähtävä Vappu Pimiä on tarkka siitä, mitä ruokaa lautaselleen laittaa.

– Ruokafilosofiani on yksinkertaisuudessaan se, että en suostu syömään huonoa ruokaa. Se on minun mottoni. Syön kyllä joskus eineksiäkin: maksalaatikkoa ja hernekeittoa – ja kalapuikkoja joskus harvoin. Muuten periaatteessa teen kaiken itse, Vappu paljastaa.

Yksi Vapun intohimo on myös lähiruoka.

– Jos puhumme vaikka tämän hetken suosikkiraaka-aineestani, karitsanlihasta, niin jos mietimme suomalaista ja uusiseelantilaista karitsaa, on niissä vissi makuero. Siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Vappu kehottaakin ostamaan hyvää ja kotimaista, jos sellaista vain on saatavilla.

– En ole sellainen, ettenkö söisi mitään ulkomaista. Kävin juuri Istanbulissa ja raahasin sieltä mausteita ja oliiveja, jotka ovat ihan superhyviä. On aineksia, joita emme täältä saa. Toivoisin kuitenkin, että tällaiset ihmiset ymmärtäisivät kotimaisten superfoodien arvon – sen, että miten paljon tuolta metsästä löytyy hyviä juttuja. Ihan omalta pihamaalta löytyy esimerkiksi nokkosta, mustikkaa ja sieniä. Ei tarvitse ottaa Andien juurelta goji-marjaa, kun kotimaastakin löytyy. Suosin itse lähiruokaa niissä puitteissa, missä se on mahdollista ja tietenkin sen laadun pitää olla hyvää, Vappu sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme