Mainos
Mainos

Vapun valtakunta: Joutuvatko suomalaisnäyttelijät muokkamaan ulkonäköään rooleja varten?

Vapun valtakunta -ohjelman toisessa jaksossa Vappu Pimiän kesäkeittiöön saapuu vieraaksi Elina Knihtilä.

Näyttelijä ja näyttelijätyön professori Elina Knihtilä kertoo Vapun valtakunta -ohjelmassa kokkauksen lomassa, millaista näyttelijäntyö on Suomessa. Vappu Pimiä tenttaa Knihtilältä, joutuvatko suomalaisnäyttelijätkin muokkaamaan ulkonäköään rajusti rooleja varten.

– Yhdysvalloissa näyttelijät joutuvat milloin laihduttamaan ja milloin lihottamaan itseään. Joudutko sinäkin tekemään niin rooleja varten?, Vappu kysyy.

– Se on yksi osa näyttelijän ammattia tietysti. Itse olen tehnyt molempia, olen sekä lihottanut että laihduttanut itseäni. Se on myös valmistautumista roolityöhön, menen kohti roolihahmoa, Knihtilä kertoo.

Knihtilä kuitenkin painottaa korostavansa nykyisessä työssään sitä, ettei näyttelijän ura ole ulkonäöstä kiinni.

– Kun koulutan nuoria näyttelijöitä, niin korostan sitä, että tämä ei ole ulkonäköammatti. Jos tämä olisi sitä, voisimme pitää missikisat. Sillä ei ole mitään tekemistä taiteilijuuden ytimen kanssa.

Kuka amerikkalaisnäyttelijä oli Vappu Pimiän ja Elinä Knihtilän yhteinen idoli? Katso Vapun valtakunta perjantaina MTV3-kanavalla klo 18.30.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme