Mainos
Mainos

Jakso 1, Jari Sillanpää: Linssikeitto, munakasrulla ja ananascarpaccio

Vapun valtakunta -ohjelman ensimmäisessä jaksossa herkuteltiin Jari Sillanpään kanssa. Kokeile jauheliha-linssikeittoa, munakasrullaa ja ananascarpacciota.

Jauheliha-linssikeitto

Ainekset:

400-500gnaudan paistijauhelihaa

1sipuli
2valkosipulinkynttä
lorausoliiviöljyä
1-2 prkvihreitä tai punaisia linssejä
4tomaattia
1 pss tai rasiatuoretta pinaattia

n. 1 dlvalkoviiniä
n. 7 dlvettä
1vasikanfondikuutio
ripauscaynnepippuria

ripaussuolaa ja pippuria
0,5 tlpaprikajauhetta
(1 rkl

Worchester-kastiketta)

Pilko sipulit ja freesaa ne oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, linssit , kuutioidut tomaatit, fondi sekä mausteet. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen vähennä lämpöä ja anna porista liedellä mielellään 15-20 minuuttia, jotta maut pyöristyvät. Lisää lopuksi huuhdeltu pinaatti.

Sienillä ja pinaatilla täytetty munakasrulla

Pohja:

4kananmunaa
4 dlmaitoa
2-3 hyppysellistäsuolaa
1 dlgraham-, hiivaleipä-, tai vehnäjauhoja
pieni lorausöljyä

Täyte:

1 rasiaherkku- tai siitakesieniä
1punasipuli
1valkosipulinkynsi
1rasia babybinaattia tai tavallista
0,5-1 pktfetajuustoa
ripaussuolaa
ripausmustapippuria
ripauskuivattua chiliä
0,5sitruunan mehu
lorausoliiviöljyä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet keskenään. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pohja uuniin ja paista sitä noin 15minuuttia. Tee sillä välin täyte. Silppua sipulit pieneksi ja pilko sienet. Freesaa sipuleita hetki tilkassa öljyä, lisää sienet. Paista niin, että nesteet poistuvat ja saavat vähän väriä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista. Lisää sitruunanmehu ja mausteet. Kumoa pohja leivinpaperille, voit toki myös rullata rullan kumoamatta, muta mielestäni rullasta tulee kauniimpi, kun sen täyttää niin, että paistopinta jää päällimmäiseksi.

Levitä sienitäyte munakaslevylle, kuten tekisit kääretorttua eli jätä noin ¼ osa levyn yläosasta täyttämättä. Murustele feta vielä sienitäytteen päälle ja kääri levy rullalle. Nosta vielä uuniin noin 5-10 minuutiksi, niin että myös sisus lämpiää ja maut tasaantuvat.

Ananascarpaccio

1tuore ananas
kourallinentuoretta minttua
1-2 rklfariini- tai muscovadosokeria
(pari loraustatummaa rommia)

Kuori ananas ja poista kova keskiosa. Siivuta ananas mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakealle vadille. Silppua minttu pieneksi. Jos käytät rommia, pirskottele se ananasten päälle. Ripottele pinnalle myös sokeri ja silputtu minttu. Anna mielellään tekeytyä hetken ennen tarjoilua.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme