Mainos
Mainos

Jakso 5, Markku Pimiä: Fenkolisalaattia, ahvenia ja kuhaa

Vapun valtakunta -ohjelman viidennessä jaksossa vieraaksi saapui Vapun oma isä Markku Pimiä, joka paljastui kovaksi kalamieheksi.

Kokeile jakson reseptejä:

Fenkolisalaatti

– Kuten jo aiemmin kerroin, fenkoli on yksi suosikeistani ja se taipuu moneen. Kun synnytin tyttäreni kuulin, että fenkolin syönti lisää maidontuotantoa. Jälleen siis yksi syy lisää syödä fenkolia, jos sattuu olemaan juuri synnyttänyt! Tämä salaatti on Italiassa todella yleinen ja se on hävyttömän helppo! Sopii loistavasti esimerkiksi kalan kaveriksi, Vappu vinkkaa

1tuore fenkoli
1sitruunan mehu
muutama loraushyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Levitä ne laakealle vadille.  Purista pinnalle sitruunan mehu ja pirskottele oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna salaatin mehustua tovi ennen tarjoilua.

Kuhaa kapris-sitruunavoissa

2kuhafilettä
n. 25gvoita tai margariinia
2-3 rklkaprismarjoja
1sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria

Laita voi pannulle ja pannu kuumenemaan. Kun voi lopettaa tirisemisen, on pannu tarpeeksi kuuma. Laita kalojen pintaan suolaa ja pippuria. Paista kalafileitä toiselta puolelta noin 1-2 minuuttia. Käännä fileet ja purista sekaan sitruunamehu ja lisää kaprikset, anna kalojen paistua ihan hetki toiselta puolelta. Tarkista maku ja tarjoile.

Avoimen portin ahvenet

3-5isoa tuoretta kokonaista ahventa suomuineen
0,5tlfenkolinsiemeniä
1 rklkarkeaa merisuolaa
1 dlvalkoviinietikkaa
3 dlvalkoviiniä
1.5 litraavettä
5tillin kukintoa
(tuoretta fenkolia pilkottuna)

Pyydä kalat tuoreena, sisälmykset , kidukset  sekä selkäevät poistettuina. Lado kalat kattilaan, mittaa muut aineet sekaan.  Laita kattila hellalle ja odota, että liemi alkaa kiehua. Kun liemi kiehuu, ota hella pois päältä ja laita kansi päälle. Anna kalojen levätä liemessä hetki. Tarjoile kalat lämpimänä tai kylmänä piparjuurikerman ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Piparjuurikerma

2 dlkuohukermaa
1 rklraastettua piparjuurta
1 rklsitruunan mehua tai valkoviinietikkaa
suolaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Tarjoile ahvenien kera.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme