Mainos
Mainos

Jakso 7, Jukka Hilden: Lämpimät leivät, uunilenkkiä ja vähän terveellisemmät letut

Vapun valtakunta -ohjelman seitsemännessä jaksossa valmistettiin saunaruokaa Duudsoneista tutun Jukka Hildenin kanssa.

Lämpimät leivät:

Ruis- tai paahtoleipää
Keiju levitettä
kinkkua
sardiineja tomaattikastikkeessa
tomaattia
ananasrenkaita
sinihomejuustoa
emmentaljuustoa
oreganoa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muussaa haarukalla sardiinit purkissa olevan tomaattikastikkeen kanssa tahnaksi.

Voitele leivät levitteellä. Laita kalaleipien päälle sardiinitahnaa, lihaversioihin kinkkusiivu. Lisää tomaattiviipaleita tai ananasrengas, ripottele oreganoa ja laita päälle muutama juustosiivu. Kinkku-ananasleipiin lisäksi vähän sinihomejuustoa. Lado leivät leivinpaperin päälle uuninpellille ja paista uunin keskiosassa, niin että juusto kuplii.

Saaristolaisleipä snacksit

Muutama viipale saaristolaisleipää
5-6 rkl Keiju rypsi-tai auringonkukkaöljyä
suolaa
1 valkosipulinkynsi

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa saaristolaiseleivät n. 1cm levyisiksi tikuiksi. Leivtä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Hakkaa valkosipuli pieneksi ja sekoita öljyyn, mausta suolalla. Pirskottele öljy leipäpalojen päälle ja pyörittele paloja niin, että öljyä tarttuu joka kohtaan. Paista uunissa noin 8-10minuuttia, niin että tikut rapeutuvat ja ottavat hiemna väriä, mutta varo polttamasta tikkuja.

Uunilenkkiä leivässä

1 ranskanleipä
1/2 lenkkimakkarasta
Keiju levitettä
emmentaljuustoa
tomaattia
suolakurkkua
sinappia
foliota

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa ranskanleipään noin 1-2 cm paksuisia siivuja, niin että palat jäävät kuitenkin pohjasta toisiinsa kiinni. Kun olet leikannut koko leivät näin, sinulla on ikäänkuin leipähaitari. Voitele välit levitteellä ja pienellä sipauksella sinappia. Laita väleihin 1-2 ohutta siivua lenkkiä, tomaatin siivu, pari viipaletta suolakurkkua ja 1-2 siivua juustoa. Toista tämä jokaisen välin kohdalla. Älä kuitenkaan tunge väleihin liikaa tavaraa, jotta leipä ei hajoa. Kun olet täyttänyt välit, kääri leipä tiukasti folioon ja laita uuniin noin 20-30 minuutiksi. Ota leipä foliosta ja leikkaa siitä viipaleita, tarjoile sinapin, ketsupin ja salaatin kanssa.

Vähän terveellisemmät letut

1l maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
6dl jauhoja (tee mieleisesi jauhoseos, itse käytän seosta, johon laitan vehnä-, ohra-, ruis- ja tattarijauhoja)
½dl Keiju juoksevaa tai rypsiöljyä
Paistamiseen Keiju juoksevaa

Sekoita munien rakenne rikki ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna levätä ainakin 20minuuttia ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla tilkassa rasvaa. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.

Vapun valtakunta MTV3-kanavalla perjantaisin klo 18.30.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme