Mainos
Mainos

Jakso 8, Vapun aviomies Teemu: Ohratto, marinoidut kirsikat ja karitsaa

Vapun valtakunta -ohjelman kahdeksannessa jaksossa Vappu herkutteli puolisonsa Teemun kanssa. Valmista itse ohrattoa, marinoituja kirsikoita ja karitsaa!Romattinen illallinen:

Ohratto

2dl esikypsytettyä ohraa rikottua tai kokonaista
1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
1dl valkoviiniä
loraus oliiviöljyä
45dl kanalientä (kuutiokin käy)
suolaa ja pippuria
nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä.

Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki.

Kaada sekaan myös valkoviini ja anna haihtua.

Kaada kattilaan noin 1dl kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä.

Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin dl kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Ja jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa.

Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile.

Rikotun suurimon kypsennykseen tällä tavoin menee noin 2030 minuuttia, kokonaisen noin 10 minuuttia kauemmin. Kokonaisella myös nesteen tarve on vähän enemmän.

Marinoidut kirsikkatomaatit ja mozzarellaa



2 palloa hyvää buffalomozzarellaa (kysy kauppiaalta apua hyvän löytämiseksi)

1 rasia kirsikka- tai pisaratomaatteja


1 pieni valkosipulinkynsi

ruukku tuoretta basilikaa

hyppysellinen sokeria

useampi hyppysellinen suolaa
mustapippuria
n. ½dl hyvää oliiviöljyä
n. 4rkl balsamiviinietikkaa



Huuhtele tomaatit ja puolita ne. Silppua valkosipuli ja basilika pieneksi, sekoita silput tomaattien joukkoon.

Lisää suola, sokeria ja pippuri. Muista, että tomaatti vaatii suolaa, jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa.

Lisää öljy ja etikka. Anna tekeytyä hetken, mielellään puoli tuntia. 



Revi mozzarellapallo ronskisti käsin kahtia. Aseta lautaselle ja lisää viereen marinoituja tomaaatteja. Valuta tomaattien marinadia myös juuston päälle ja tarjoile.

Karitsan fileekyljykset ja salsa verde:

12 karitsan kyljystä per syöjä
suolaa

pippuria

Salsa verde

3 ruukkua tai neljä kourallista tuoreita yrttejä (minttua, korianteria, basilikaa, persiljaa yms) voit käyttää 1–2 eri lajiketta tai vaikka neljää, vain taivas on rajana!
1 sitruunan mehu
2 rkl kaprismarjoja

1 valkosipulinkynsi silputtuna
45 sardellifilettä (huom ei anjoviksia, vaan öljyyn säilöttyjä sardelleja, joita löytyy nykyään ihan pienistäkin marketeista)
½ 1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Sekoita salsa verden ainekset tehosekoittimella tasaiseksi. Ota kyljykset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kyljyksiä tulikuumassa grillissä pari minuuttia per puoli ja anna vetäytyä folion sisällä vähintään 4minuuttia. Tarjoile salsa verden ja ohraton kera.

Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka

Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

4–5dl mustikoita

1/2–2/3dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 prk kermaviiliä 

1 muna

1 sitruunan kuori raastettuna




Ota taikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja painele pyöreään piirakkavuokaan. Levitä mustikat pohjan päälle. Sekoita muut ainekset keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30–40minuuttia uunista riippuen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Vaniljakastike

4 dl maitoa tai kuohukerman ja maidon sekoitusta
4 keltuaista
1 vaniljatanko
1 dl sokeria

Kaada neste kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sisältä veitsellä nesteen sekaan, lisää kattilaan myös vaniljatanko. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehumaan, sekoita, varo ylikiehumista, mutta anna pulputa pari minuuttia. Ota pois liedeltä.

Vatkaa keltuaiset sokeri kevyesti keskenään. Lisää maitoseosta vähän keltuaisseokseen. Kaada koko keltuaisseos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kastike lähtee sakenemaan, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Älä anna kiehua, etteivät keltuaiset juoksetu.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme