Mainos
Mainos

Vapun vinkki: Kokeile suolaista jauhelihapannukakkua

Vapun jauhelihapannari on pannukakun leipomiseen tottuneelle helppo arkiruoka: Ei tarvitse kuin sekoittaa ainekset ja antaa taikinan levätä sen aikaa, kun täytteet valmistaa. Pannari on myös terveellisempää, sillä munat nostavat ruoan proteiinipitoisuutta. Parasta on, että pannariin voi laittaa melkein mitä vaan kaapista löytyy, joten jauhelihapannukakku toimii myös loistavana tähteiden hyötykäyttökohteena.

Jauhojen laatua vaihtelemalla saat lisättyä ruoan kuitupitoisuutta mielesi mukaan tai tyhjennettyä jauhopussien jämiä. Vappu itse käyttää jauhoseosta, jossa on ruista, vehnää, ohraa ja tattaria.

Ainekset pellilliseen:

Taikina:
4 munaa
3 dl jauhoja (voit käyttä vehnäjauhoja, spelttijauhoja, lettujauhoja, hiivaleipäjauhoja tai miksata oman sekoituksen)
6dl maitoa
1tl suolaa
½dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Täyte:
400g jauhelihaa tai vaihtoehtoisesti vaikka kinkkusuikaleita
1 sipuli
loraus öljyä
n. 2dl herkkusieniä, paprikaa, kesäkurpitsaa tai mitä nyt kaapista löytyy pieneksi pilkottuna
100g juustoraastetta
2–3 tomaattia
oreganoa/pizzamaustetta
suolaa ja pippuria

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa, kun valmistat täytteen. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Jos käytät jauhelihaa, mausta se suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi jollain muulla mausteella esim chilillä. Jos käytät kinkkua, ei ylimääräistä suolaa täytteseen välttämättä tarvita. Pilko käyttämäsi vihannekset, voit käyttää pariakin, mutta en suosittele liioittelua, sillä silloin pannarin rakenne kärsii. Itse käytän yleensä sen mitä kaapista löytyy tai usean vihanneksen jämät. Siivuta tomaatit.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä pellille myös jauhelihaseos, pieneksi pilkotut vihannekset/sienet. Levitä pinnalle myös juustoraaste ja viimeiseksi tomaattiviipaleet ja ripottele pinnalle oregano tai pizzamauste.

Kypsennä pannaria uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Vappu jakaa paljon reseptejä myös Radio Nova -sivustolla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme