Mainos
Mainos

Vapun vinkki: Syksyinen kurpitsakeitto

Vappu Pimiä suosittelee hyödyntämään syyskauden herkkuja. Kurpitsat ovat nyt parhaimmillaan ja Vapun vinkeillä kurpitsasta on helppo loihtia maukasta sosekeittoa.

– Syksyn tullen kurpitsat täyttävät kauppojen hyllyt. Uskalla kokeilla tehdä siitä keittoa, sillä se on todella samettista ja terveellistä! Vappu vinkkaa.

Kurpitsakeitto


n. 1kg kurpitsaa
2 pientä tai 1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore punainen chili
n. 2dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio tai fondikuutio tai itse tehtyä kanalientä
vettä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Silppua sipulit ja chili pieneksi. Ole varovainen chilin kanssa, jos et halua liian tulisia, älä käytä siemeniä.

Pilko kurpitsa isoiksi palasiksi.

Kuullota sipulit ja chili öljyssä. Lisää kurpitsat ja pyörittele vielä hetki. Kaada päälle kanalientä tai vettä niin, että kurpitsat juuri peittyvät. Jos käytät vettä, lisää sekaan liemikuutio. Lisää suolaa ja rouhi mustapippuria.

Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, niin että kurpitsat alkavat hajoamaan ja soseutumaan, lisää lopuksi kerma.

Sekoita keitto sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Nauti hyvän leivän tai vaikka itse tehtyjen sämpylöiden kanssa.

Vappu jakaa paljon reseptejä myös Radio Nova -sivustolla.

Katso Vapun valtakunta perjantaina MTV3-kanavalla klo 18.30.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme