Mainos
Mainos

Vapun vinkki: Täytä blinit kylmäsavuporolla

Venäjältä kotoisin olevan suolaisen herkun täytteissä vain mielikuvitus on rajana.

Blinit ovat loistava valinta syksyisiin illanistuijaisiin tai viikonlopun herkkuruoaksi. Perinteitä voi kuitenkin rikkoa reilusti ja korvata mädin ja smetanan esimerkiksi savuporosta tehdyllä tahnalla. Taikinan kohoamista ei kannata kiirehtiä. Kun taikinan antaa kohota rauhassa yön yli, mausta tulee ihanan pehmeä.

Blinit:

5 dl täysmaitoa
20 g hiivaa
ripaus sokeria
3 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
1dl Myllyn Paras vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
½ dl sulaa voita
Paistamiseen reilusti voita

Täyte:

100 g kylmäsavuporoa
½ prk creme fraichea
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl puolukoita (tuoreina tai pakastettuja)
mustapippuria
kourallinen silputtua persiljaa tai ruohosipulia
(suolaa tarvittaessa)

Sekoita hiiva ja ripaus sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon jauhot ja jätä viileään kuplimaan yön yli. Kun haluat paistaa blinit, sulata voi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa yön yli kuplineen taikinan joukkoon keltuaiset, kermaviili, suola ja sulanut voi. Kääntele lopuksi joukkoon varovasti valkuaisvaahto. 

Paista blinejä blini- tai valurautapannulla voissa. Voit tehdä paksumpia tai ohuempia, pieniä tai isoja.

Täyte:
Täytteen voit tehdä valmiiksi jo vaikka samaan aikaan, kun laitat taikinan kuplimaan. Silppua kylmäsavupo pieneksi silpuksi. Silppua myös ruohosipuli tai persilja pieneksi. Sekoita hakkelukset yhteen tuorejuuston ja creme fraichen kanssa. Lisää joukkoon puolukat. Jos teet täytteen etukäteen,voit käyttää jäisiä puolukoita, jotka sulavat täytteeseen.

Tarjoile lämpimien blinien kera sellaisenaan tai tarjoa lisäksi sienisalaattia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme