Mainos
Mainos

Vapun vinkki: Thai-henkinen katkarapusalaatti

Vappu Pimiä suosittelee kokeilemaan klassisesta katkarapusalaatista aasialaishenkistä versiota. Kokeile sinäkin!

Thai-henkinen rapea katkarapusalaatti

1 pieni tai puolikas isoa tuoretta ananasta paloina
150 g pavun ituja
250 g isoja katkarapuja, sulatettuna ja valutettuina
Puolikas kurkku, kuorittuna ja siemenet poistettuna
200 g tai rasia kirsikkatomaaatteja puolitettuina
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen korianteria
50 g cashewpähkinöitä

Kastike:
Puolikas punainen chili, poista siemenet, jos et halua liian tulista
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
2–3 limen mehu
3 rkl kalakastiketta

Hienonna chili, valkosipuli ja sokeri tahnaksi joko morttelilla tai pienessä tehosekoittimessa.

Sekoita joukkoon limen mehu ja kalakastike, anna vetäytyä sen aikaa, kun valmistat salaatin. Kuori ananas ja leikkaa suuhun sopiviksi paloiksi.

Kuori kurkku, leikkaa pituussuunnassa kahtia ja kaavi lusikalla siemenosa pois. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.

Puolita tomaatit ja silppua yrtit.

Muista sulattaa ja valuttaa katkaravut, jos käytät pakastettuja.

Kokoa salaatti laakealle vadille ja valuta kastike päälle, nauti sellaisenaan tai leivän kera.

Toimii myös osana buffetpöytää tai vaikka grilliruoan lisäkkeenä.

Vappu jakaa paljon reseptejä myös Radio Nova -sivustolla.

Katso Vapun valtakunta perjantaina MTV3-kanavalla klo 18.30.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme