Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001
Mainos

Eroon silmälaseista tai piilolinsseistä – tarjolla erilaisia vaihtoehtoja

Oletko miettinyt miltä tuntuisi herätä aamulla eikä ensimmäisenä tarvitsisi hapuilla yöpöydältä silmälaseja? Miltä tuntuisi harrastaa ja urheilla vapaasti, ilman laseja tai piilolinssien kanssa räpeltämistä? 

Viime vuosikymmenien lääketieteellisen kehityksen ansiosta taittovirheleikkaus laserilla on monelle asiakkaalle erinomainen vaihtoehto näön korjaamiseen. Maailmalla on jo arviolta 30 miljoonaa ihmistä jotka ovat hyötyneet silmän laserleikkauksesta. 

Taittovirhekirurgiassa silmän sarveiskalvoa muokataan tarkalla laserteknologialla. Sarveiskalvon uusi muoto korjaa silmän eri taittovirheet, kuten liki-, kauko- ja hajataitteisuutta.

Leikkausmenetelmän valinta riippuu asiakkaan taittovirheestä ja silmän rakenteesta. Myös asiakkaan harrastukset yms. vaikuttavat valintaan. Leikkausmenetelmät ja hoitolaitteisiin liittyvä teknologia voi olla kuluttajalle vaikeaa hahmottaa ja erilaisten laitteiden vertailu voi tuntua hankalalta.

Pintakäsittely (PRK) tai tästä uusin vaihtoehto niin sanottu kosketusvapaa pintakäsittely tarkoittaa sitä, että taittovirheenkorjaus Excimer-laserlaitteella tehdään ilman ”läppää” suoraan silmän pinnalle. Menetelmän hyöty on se, että hoitoa voidaan tehdä myös henkilöille joilla on ohut sarveiskalvo tai harrastavat urheilulajeja, joissa silmiin voi kohdistua iskuja. 

Lasik-menetelmissä sarveiskalvolle tehdään hyvin ohut läppä, joka nostetaan juuri ennen Excimer-laserkäsittelyä. Laserhoidon jälkeen läppä lasketaan takaisin suojaamaan käsiteltyä silmän pintaa. Tämä mahdollistaa nopean toipumisen ja on pintakäsittelyyn verrattuna miellyttävämpi hoitokokemus. Läppä sarveiskalvolle voidaan tehdä joko mekaanisesti höylällä tai laserilla. Suosituin vaihtoehto on Femto Lasik, jossa läppä tehdään erittäin nopealla femtosekuntilaserilla. Femto Lasik -menetelmä on tällä hetkellä maailmalla suosituin. Menetelmällä saavutetut tulokset ja turvallisuus on tieteellisesti laajasti tutkittu. 

Dextra Laser Tilkan kirurgeilla on käytössä laadukas esitutkimuslaitteisto ja uuden sukupolven laserlaitteet, joilla on laajat asiakaskohtaiset hoitomahdollisuudet ja nopea silmänliikkeen seuranta. 

– Nopeuden, tarkkuuden ja luotettavuuden vuoksi käytämme Dextra Laser Tilkassa femtosekunti- ja WaveLight Excimer -lasereita, sanoo silmäkirurgi Sarita Sarlos.

Teksti: Dextra Laser Tilkka

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme