Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001
Mainos

Kysy asiantuntijalta -palsta: Millä menetelmillä hampaita valkaistaan?

Tällä palstalla Dextran asiantuntijalääkärit ja hammaslääkärit kertovat toimenpiteistä ja  vastaavat kysymyksiin.

Kysymys: Millaisia erilaisia hampaidenvalkaisumenetelmiä nykyään on? Miten kauan valkaisun tulokset säilyvät, tarvitseeko siis jatkossa käydä tasaisin väliajoin valkaisussa?

Nim. KooJiiPee

Dextran asiantuntijan vastaus:

Hammasluustasi riippuu, miten valkoiset hampaat voit saada. Edes ammattilainen ei kuitenkaan voi ennustaa lopputulosta etukäteen hampaiden väristä tai laadusta. Hyvin keltaiset hampaat voidaan saada valkoisiksi, kun taas vain vähän kellastuneet saattavat valkaistua vain hieman.

Laservalkaisu

Kenties tehokkain tapa valkaista hampaat on vastaanotolla tehtävä laservalkaisu. Siinä hampaita valkaistaan vetyperoksidi-geelillä ja laser-valolla.

Laservalkaisu on testattu ja turvallinen tapa valkaista hampaat: se ei kuluta hampaiden kiillettä. Lopputuloksen kesto on yksilöllistä. Pisimmällään hampaat pysyvät valkoisina vuosia. Tärkeää hoidon jälkeen on välttää värikkäitä ruokia ja juomia kahden päivän ajan. Mikäli haluaa säilyttää valkoisen värin hampaissa, niin valkaisu on syytä uusia, koska ajan myötä hampaiden todellinen väri palautuu.

Muita menetelmiä

Muita tapoja valkaista hampaat ovat erilaiset kotivalkaisut. Vastaanotolla teetettävillä kotivalkaisulusikoilla voit itse valkaista hampaitasi kotona milloin haluat. Valkaisuun käytettävä geeli ei ole yhtä vahvaa, kuin vastaanotolla tehdyissä valkaisuissa. Kotivalkaisuun tarkoitettua geeliä voit ostaa kätevästi vastaanotolta.

Valkaisevat hammastahnat poistavat hampaan pinnassa esiintyviä värjäytymiä. Osa tahnoista voi kuitenkin olla hampaan kiilteelle vahingollisia niiden hankaavien ainesosien takia. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme