Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001
Mainos

Kysy asiantuntijalta -palsta: Miten valkaista paikattuja hampaita?

Tällä palstalla Dextran asiantuntijalääkärit ja hammaslääkärit kertovat toimenpiteistä ja  vastaavat kysymyksiin.

Kysymys: Miten saan tasaisesti vaaleammat hampaat, kun minun molemmissa etuhampaissa on jatkopaikat alhaalla, kun niistä on lohjennut palaset. Voiko hampaita vaalentaa, kun osa on omaa hammasta ja osa paikkaa?

Vastaus: Valkaisussa vain oma hammas valkaistuu, eli paikkamateriaalien väri ei muutu valkaisun aikana. Paikat ovat usein tehty silloisen hampaan värin mukaisesti ja valkaisun jälkeen sävyerot saattavat korostua. Tällöin paikat erottuvat selkeämmin hampaista. Valkaisu siis voidaan tehdä myös paikattuun hampaistoon, mutta parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi on syytä harkita paikkojen uusimista valkaisun tuloksen jälkeen. Valkaisun tulos on myös riippuvainen siitä missä paikat hampaissa sijaitsevat, eli ovatko ne näkyvillä pinnoilla hymyillessä, esimerkiksi kitalaen tai kielen puoleiset paikat eivät vaikuta valkaisun tulokseen merkittävästi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme