Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Anne Kukkohovi: Väsähtäneen ulkonäön taustalla voi olla rankkojakin asioita

Anne Kukkohovi pääsee Vuosia nuoremmaksi -ohjelman kulisseissa todistamaan aitiopaikalta, kun ihmisten elämä kääntyy päälaelleen.

Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa ammattilaiset ottavat ohjat, kun omaa itsestään huolehtimisen laiminlyöneet suomalaiset pääsevät elämänsä muuttumisleikkiin. Teri Niittivastaa stailauksesta, Piatu Puhakka hiuksista ja Piia Hiltunen meikistä. 

Muuttujien tukena prosessin aikana toimii huippu-uran mallimaailmassa tehnyt juontaja Anne Kukkohovi. Nainen suuntaa toista kautta kohti innostunein mielin ja valmiina muuttamaan yhä useamman suomalaisen suhtautumisen itseensä.

– Viime vuodesta jäi todella hyvä fiilis – ohjelma oli enemmän, kuin olisin koskaan osannut odottaa. Oli tarinoita ja tunteita, ja ihmisten muutokset ovat jääneet pysyviksi, Kukkohovi innostuu. 

– Monesti puhutaan siitä, kuinka sisäinen muutos johtaa ulkoiseen muutokseen. Näissä tapauksissa käykin toisin päin, kun ulkoiset asiat käynnistävät sisäisenkin muutoksen. Voi kuulostaa kornilta, että hymyilemällä saa voimaa, mutta joskus sekin vain toimii!

Nainen on muuttujien matkassa mukana alusta loppuun, mutta parhaiten mieleen jäävät hetket, joina hän ja muuttuja tarkastelevat vanhoja valokuvia muuttujien elämän varrelta. Niissä katsojatkin saavat tietää, miksi ja miten itseen panostaminen on unohtunut.

– Ne tilanteet olivat yllättävän herkkiä, sillä siinä hetkessä pääsin kunnolla kiinni ihmiseen. Niitä kuvia katsoessa pääsi oikeasti iholle, ja tutustui heihin eri tavalla. 

– Elämässä on rankkojakin asioita, eikä ketään pitäisi arvostella sen perusteella, miltä hän näyttää. Jos on vähän väsähtäneen näköinen, kyse ei välttämättä ole pelkästä viitseliäisyydesta, vaan taustalla voi olla paljon vakavampiakin asioita. Yritän aina parhaani mukaan tukea ja tsempata muuttujia.

Toiselle kaudelle on Kukkohovin mukaan onnistuttu suuresta hakijajoukosta löytämään värikkäitä ja räväkkiä persoonia, joten muutoksista tulee varmasti ikimuistoisia ja luvassa on hauskojakin hetkiä. 

Kukkohovin ohjelmasta saama palaute on ollut ylitsevuotavan positiivista – pinnallisuus on jäänyt aitojen ja koskettavien tarinoiden jalkoihin.

– Pelkäsin, että esimerkiksi erilaisten hoitojen otto nousisi ohjelmassa päärooliin, mutta ne olivat vain osa prosessia. Ne soivat jotain ihmisille, jotka ovat käyneet läpi rankkojakin asioita. Tässä ohjelmassa ei ole kyse 20-vuotiaista, joka ottavat FF-kupin rinnat, vaan elämää kokeneista naisista, jolla on rankka tausta, ja jotka haluavat piristystä elämäänsä. Siinä on ihan vissi ero, Kukkohovi painottaa.

– Näistä asioista puhutaan aivan liian vähän, ja monesti vain ääripäät nousevat esiin. Siksi on hyvä tuoda esille kohtuullisiakin versioita ja huomaamattomia tapoja tehdä muutoksia.

Vuosia nuoremmaksi 2. kausi AVAlla 10. tammikuuta

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme