Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Huippuhiustaitelijalta risuja ja ruusuja suomalaisten tyylistä: Hiuksissa näkyy kiire

Hiustaiteilija Piatu Puhakka taikoo Vuosia nuoremmaksi -ohjelman muuttujien tukat ojennukseen.

Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa ulkonäköönsä tyytymättömät suomalaiset pääsevät ammattilaisten hoiviin, kun tyyli laitetaan uusiksi päästä varpaisiin. Muuttujien hiuksista ohjelmassa vastaa hiustaitelija Piatu Puhakka.

Palaute ensimmäisen kauden jälkeen on näkynyt miehen elämässä konkreettisesti kysynnän paisumuksena.

– Ensimmäistä kautta oli tosi kiva tehdä, ja sen myötä asiakasmääräni on noussut huikeisiin lukemiin! Kolmen viikon jono muuttui kuudeksi kuukaudeksi, Puhakka naurahtaa.

Mies on saanut myös kuulla monia kommentteja omasta roolistaan muutoksessa.

– Rauhallinen luonteeni on noussut monissa kommenteissa esiin. Kaikki ovat myös olleet haltioissaan muutoksista ja siitä, miten isossa osassa hiukset niissä ovat. 

Puhakka näkee suomalaisten kuontaloita päivittäin työssään, mutta välillä katse eksyy päihin myös vapaa-ajalla. Hiustaitureina suomalaiset saavat Puhakalta sekä ruusuja että risuja.

– Hiuksiin pitäisi panostaa enemmän. Joskus huomaa, että on itse käyty saksimassa, mutta sitäkin enemmän silmään pistää kiire – esimerkiksi epäsiisti viimeistely ja keskenjätetyt hiustenlaitot paljastavat tämän. Kyse on monesti vain tietämättömyydestä sekä kokemattomuudesta hiustenlaitossa. Mutta paljon hyvääkin on: suomalaiset saavat minulta kiitosta ainakin rohkeudesta. Täällä uskalletaan tehdä rohkeita juttuja!

Rohkeudella on kuitenkin myös kääntöpuolensa, sillä toisinaan käsitys rohkeista tyyleistä on jumittunut menneille vuosikymmenille.

– Ajatukset pitäisi palauttaa tähän päivään. Suomalaiset ovat unohtuneet erityisesti 80- ja 90-luvulle – paljon näkee esimerkiksi tummaa tukkaa, jossa on vaikkapa punaista raitaa sekä jonkin verran permanentteja. Myös ponnareita näkee liian paljon – sekin on pidemmän päälle tylsää katseltavaa.

Hiustaitelijana Puhakan täytyy osata lukea asiakasta ja toisinaan saada heidät myös ymmärtämään, mikäli toivottu hiusmalli ei vain ole järkevä.

– Kaikki ei onnistu kaikille, esimerkiksi oman hiuslaadun vuoksi, ja silloin voi olla vaikea saada asiakasta ymmärtämään. Yleensä minua kuitenkin onneksi uskotaan! Puhakka nauraa.

Siinä missä arkityössä asiakkaallakin on sananvaltaa lopputuloksen suhteen, Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa valta on yksin Puhakalla.

– Teen tyylin aina oman näkemykseni mukaan. Joskus muuttujat ovat olleet peloissaan, jos olet ilmoittanut tekeväni jotain, mitä he nimenomaan eivät olisi halunneet. Lopputulos on kuitenkin aina ollut hyvä, Puhakka kertoo.

Vuosia nuoremmaksi 2. kausi AVAlla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme