Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Kalliin näköinen tyyli edullisesti? Muodin ammattilainen kertoo, mistä vaatteista kannattaa pihistää

Stylisti Teri Niitti pukeutuu näyttävästi, mutta paljastuu edullisen muodin ystäväksi. Mistä vaatekappaleista voi Niitin mukaan suosiolla pihistää ilman, että se näkyy päälle?

Stylisti Teri Niitti vakuuttaa, ettei tyrmäävä tyyli vaadi valtavia taloudellisia panostuksia.

– Ihmiset luulevat, että käytän kalliita vaatteita, mutta itse asiassa käytän aika halpoja vaatteita. Puolet vaatekaapistani on varmaan H&M:ää, Niitti nauraa ja kertoo mieluummin laittavansa vaatteeseen 30 euroa kuin 300.
– Ei minullakaan liikaa rahaa ole. 

Kalliin näköisen tyylin salaisuus on laadukkaissa vaatteissa ja materiaaleissa. Laatu kuitenkin monesti maksaa.

– Asukokonaisuus tehdään niin, että on yksi avainelementti, joka on asun pääasia. Se saa mielellään olla arvokkaampi ja laadukkaampi. Yleensä kyseessä on yläosa tai päällysvaate. Mitä lähemmäksi mennään vartaloa, sitä edullisemmaksi voisin mennä, Niitti selittää.

Esimerkiksi laadukkaaseen päällystakkiin tai bleiseriin kannattaa siis panostaa, mutta millaisista vaatteista on varaa suosiolla pihistää? Lue Niitin vinkit!

Sukat

Huippumerkkien sukat Niitti jättäisi hyllyyn.
– Sukat näyttävät ihan samanlaisilta puuvillaputkiloilta, olivat ne kalliit tai halvat.

Valkoiset paidat

Valkoinen kauluspaita on vaatekaapin klassikko, johon neuvotaan panostamaan. Vaikka materiaaliin kannattaakin kiinnittää huomiota, on Niitin mielestä turhaa maksaa peruspaidasta suuria summia.

– Valkoiset kauluspaidat ja t-paidat menevät joka tapauksessa pesussa nuhjuisiksi ja haalistuvat, en siis ostaisi niitä kalliina, Niitti perustelee. Vain esimerkiksi pankkiireina työskentelevien kannattaa Niitin mielestä satsata merkkipaitaan, sillä heille paita on ikään kuin osa työn vaatimaa imagoa.

Alusvaatteet

100 euroa silkkisistä alushousuista? Niitin mielestä kalliit hepenet voi mainiosti korvata edullisemmilla vaihtoehdoilla.
– Monella kansainvälisellä muotiketjulla on ihan hyviä, edullisia alusvaatteita. Eiväthän ne minnekään näy.

Upea tyyli pienellä budjetilla? Katso vinkit

Juttu julkaistu aiemmin toukokuussa 2015.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme