Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Meikkitaiteilija vinkkaa: Panosta ehostuksessa tähän vaiheeseen

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman meikkitaiteilija Piia Hiltunen kertoo, mitä jokaisen naisen meikkipussista tulisi löytyä.

Ensi tiistaina toisen tuotantokauden jaksoin starttaavassa Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa meikkitaiteilija Piia Hiltunen vastaa viimeisestä loppusilauksesta, jolla muuttujien ilme viimeistään saadaan kirkastumaan ja kasvot loistamaan. 

Ihmisten parhaimpia puolia korostamalla kosmetiikalla saavutettu muutos on huikea.

– On ihanaa päästä tekemään toista kautta. Muuttujien ilo jäi hyvin mieleen, on hienoa saada olla mukana uusissa aluissa, Hiltunen kertoo. 

Hiltusen työhön vaikuttaa paitsi muuttujan kasvonmuoto, stylisti Teri Niitin ja hiustaitelija Piatu Puhakan kädenjälki.

– Koska oma vuoroni on viimeisenä, sävyihin vaikuttavat tietysti myös vaatteet ja hiukset. Vasta tyylin nähtyäni voin tehdä lopullisen päätöksen meikistä. 

Suomalaisten meikkityyliä Hiltunen kuvailee vaihtelevaksi. Naisen iloksi omat vinkitkin ovat jo kuitenkin alkaneet vilahdella katukuvassa.

– Moni suomalainen on saunanraikas, eikä meikkaa juuri lainkaan. Mutta jo oman urani aikana olen ehtinyt nähdä ison muutoksen esimerkiksi huulipunien käytössä. Viime kaudella toitotin kirkkaan huulipunan valaisevaa voimaa, ja nyt olen huomannut, että niitä on selvästi opittu käyttämään!

Kehitettävää monella puolestaan olisi ainakin pohjameikin teossa. Hiltusen mukaan pohjameikki on asia, johon kannattaisi panostaa nykyistä enemmän.

– Skandinaavisilla ihmisillä on lämpötilavaihtelujen vuoksi paljon esimerkiksi couperosan kaltaisia ongelmia, jolloin pohjameikkiin pitää kiinnittää erityisen paljon huomiota. Se on yleinen kysymys, eli sen merkitys tiedetään jo, mutta sitä ei vielä osata välttämättä tehdä. 

Vähemmän meikkaaville tai alaan vasta perehtyville Hiltusella on antaa muutama nyrkkisääntö, joilla pääsee alkuun helposti. 

– "Perusvarustukseen" ottaisin mukaan jonkinlaisen pohjan, esimerkiksi sävyttävän päivävoiteen oman ihotyypin mukaan. Tämän lisäksi valokynä, huulipuna ja ehkä ripsivärikin. Näillä pääsee jo pitkälle!

Vuosia nuoremmaksi -sarjan toinen kausi starttaa AVAlla 10. tammikuuta!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme