Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman asiantuntija Teri Niitti: Tällaiset vaatteet vanhentavat

Stylisti Teri Niitti toteuttaa nuorentavia muodonmuutoksia Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa. Niitti tietää, millaisissa vaatteissa ei kannata kulkea, jos ei halua näyttää ikäistään vanhemmalta.

Millaiset vaatteet saavat kantajansa näyttämään vanhemmalta, stylisti Teri Niitti?

– Mitäänsanomattomat ja liian isot vaatteet sekä vaatteet, joissa ei ole mitään viestiä, Niitti napauttaa.

Nuorena vartaloa vielä pidetään esillä, joten isoissa vaatteissa piilottelu voi saada sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta. Pliisut vaatteet taas eivät tuo persoonaa esille. Myös vuosien saatossa virttyneistä vaatteista kannattaa luopua, ellei halua näyttää itsekin kulahtaneelta.

–Jos on kymmeniä vuosia vanhoja vaatteita, niin kyllähän se näkyy. Harvoin materiaalit ovat niin hyviä, että ne näyttävät hyvältä 10 vuoden jälkeenkin.

Varsinaisia vanhojen ihmisten vaatteita Niitti ei halua nimetä, sillä stylistin tehtävänä on saada hankaliksikin koetut vaatteet toimimaan. Sitä paitsi, esimerkiksi vanhusten suosimista Reino-tohveleista on tullut punavuorelaisten hipstereiden trendikenkiä, Niitti huomauttaa.

–Esimerkiksi twinset ei ole koskaan hirveän nuorentava vaate, mutta sekin voi olla amerikkalaisessa Long Island - Southampton - Preppy -tyylissä aivan ihana. Kaikki vaatteet ovat mahdollisuuksia. Kyse on vain vaatteen ja ihmisen yhdistelystä, Niitti toteaa. Vain stylistin kestoinhokeilla, muovisilla Crocs-kengillä ja karvaisilla Ugg-saappailla, ei ole sijaa tässä yhtälössä.

Iän tai vaikkapa vartalon mallin ei tarvitse Niitin mielestä sanella vaatevalintoja. Salaisuus, jonka avulla taviskin voi kantaa kunnialla vaikkapa lumipestyjä farkkuja, on itsevarmuus.

– Itsevarmuudella saa melkein minkä tahansa vaatteen näyttämään hyvältä. Ihminen tavallaan tekee vaatteen sillä, miten hän sen kantaa. Vaatteen tehtävä on tukea sinua, tuoda persoona parhaalla mahdollisella tavalla esiin, Niitti kuvailee.

– Minulle sanotaan monesti, että ”sä pystyt noita vaatteita pitämään, mutta mulla ne näyttäisivät kamalalta". En ole fyysisesti erimuotoinen kuin muut ihmiset. Kyse on vain siitä, kuinka suhtautuu omaan itseensä.

Juttu julkaistu aiemmin toukokuussa 2015.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme