Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Vuosia nuoremmaksi -hiustaiteilija rankasta taustastaan: ”Löydän herkästi kosketuspintaa”

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman parturi-kampaaja Piatu Puhakka löytää oman päihdetaustansa ansioista kosketuspintaa elämänmakuisiin tarinoihin, joita mies kuulee kampaajanpenkkiin istuvilta asiakkailta.

Vuosia nuoremmaksi -ohjelma tuo ruutuun kymmenen muodonmuutosta kaipaavaa suomalaisnaista. Naisten hiukset ohjelmassa laittaa hiustaiteilija Piatu Puhakka.

– Mielestäni suomalaiset naiset tarvitsevat tällaista ohjelmaa. Helsingissä kyllä tiedetään jo hiustrendeistä enemmän, mutta muualla Suomessa ollaan vielä vähän lapsenkengissä muodin ja hiusten suhteen, mies toteaa.

Ohjelmassa mukana olevat kymmenen naista saivat Piatun käsissä uudet, juuri itselle sopivat hiukset. Samalla mies pääsi kuulemaan kiinnostavia tarinoita siitä, kuinka naiset olivat omasta ulkonäöstään.

– Joku oli hoitanut tukkaansa koiransampoolla, toinen uskoi sampooseen, joka lupasi kasvattaa hiuksia kolme senttiä kuussa, hiusammattilainen päivittelee.

– Se, mitä minä heissä näin, oli väsymystä. He eivät olleet rumia, vaan väsyneitä ihmisiä, jotka ovat jossain vaiheessa antaneet periksi ulkonäkönsä kanssa. Jokainen heistä oli hirveän mielenkiintoinen yksilö, ja oli ihana olla mukana toteuttamassa heidän haavettaan, hän jatkaa.

Parturi-kampaajana Piatu Puhakka on tottunut kuulemaan ihmisten elämäntarinoita. Kampaajantuolissa istuessaan myös ohjelman naiset paljastivat miehelle elämäntarinoitaan.

– Kuulin monta mielenkiintoista tarinaa, ja aika hurjiakin juttuja! He kertoivat elämäänsä minulle, mies kertoo.

Oman historiansa kautta Piatu kertoo löytävänsä ihmisten elämänmakuisista tarinoista runsaasti kosketuspintaa. Mies itse aloitti uuden, päihteettömän elämän kuusi vuotta sitten.

– Löydän herkästi kosketuspintaa, jos ihmisillä on ollut hankaluuksia tai vastoinkäymisiä, jotka ovat ehkä tuntuneet ylitsepääsemättömiltä. Kun itselläni on sellainen tausta, löytyy minulta ymmärrystä ja pääsen usein samalle aaltopituudelle. Siitä on ollut hyötyä tässä työssä.

Katso tunnelmia tulevasta ohjelmasta!


Vuosia nuoremmaksi AVAlla 7.10. alkaen!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme