Mainos
Mainos
VuosiaNuoremmaksi_ryhma_001

Vuosia nuoremmaksi -muuttuja Mapu: ”Olen ostanut kivemmat verkkarit”

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman muuttuja Mapu suhtautuu itsensä laittamiseen nykyään iloisella asenteella. Vaatekaappi on uudistunut, ja ankeusverkkarit ovat vaihtuneet kivempiin.

Vuosia nuoremmaksi -ohjelman ensimmäisessä jaksossa tavattiin nuutunut kolmen lapsen äiti Mapu, 42, joka on aina laittanut lapsensa etusijalle.

Muuttumisprosessin aikana Mapulle luotiin uusi tyyli, uusi kampaus ja meikki. Lisäksi Mapulle tehtiin kasvoihin rasvansiirto silottamaan ikääntymisen merkkejä. 

– Tuntuu, että tämä aloitti muutoksen, ja alan nyt enemmän miettiä erilaisia mahdollisuuksia. Olen nyt kuullut, millaiset asiat minulle sopivat, ja mitä minun kannattaa korostaa. Sellaisia asioita ei ole aiemmin tullut ajatelleeksi, Mapu kertoo.

– En ollut päivittänyt tyyliäni tähän päivään sopivaksi. Koen, että olin, osittain olosuhteidenkin pakosta, luovuttanut ja nuutunut. Kun lapset ovat pieniä, on tietysti luonnollista panostaa heihin. Mutta jossain kohtaa pitää päättää, luovuttaako, vai pitääkö itsestä huolta uudella otteella, hän jatkaa.

Herättelevintä Mapulle olivat lopulta oman pään sisällä käydyt ajatukset siitä, millaista elämää hän haluaa.

– Minulla on nyt sellainen hetki elämässä, että lapset on tehtynä, ja minulla on ollut aikaa miettiä, mihin haluan nyt panostaa ja millaisia juttuja haluan tehdä. Mitä toivon itseltäni?

"Aiemmin oikein ankeutin omaa ulkonäköäni"

Jäikö uusi, näyttävä tyyli osaksi Mapun elämää? Vai lopahtiko laittautumisen ilo heti kameroiden sammuttua?

– Ohjelman myötä kynnys mennä hoitoon tai shoppailla uusia vaatteita on madaltunut, ja itsestäni huolta pitämiseen on tullut iloinen asenne. On ollut hauska leikitellä ja panostaa itseensä. Nykyään suhtaudun itseni laittamiseen leikkimielisesti. Olen ajatellut, että saan näyttää hyvältä ja laittautua, mutta ei ole mikään pakko, Mapu kertoo.

– En ole otsa rypyssä ajatellut, että nyt pitäisi näyttää hyvältä, vaikka ihmisten positiiviset kommentit ovatkin olleet hyvä syy skarpata. Toisaalta tuntuu myös, että kun minuun on panostettu niin paljon, niin haluankin skarpata ja kunnioittaa sitä, hän jatkaa.

Toisin kuin ohjelmassa, jossa kaikki valinnat tehtiin Mapun puolesta, on kolmen lapsen äiti joutunut arjessa  tekemään valintoja itsenäisesti.

– Olen kuitenkin huomannut, että ei hiusten laittaminen tai meikkaaminen lopulta vie niin paljon aikaa.  Aika pienelläkin saa sellaisen henkisen muutoksen aikaan, että on itselläkin mukavampi mieli, nainen miettii.

– Tuntuu, että aiemmin oikein ankeutin omaa ulkonäköäni ja liikuin kotona hirveissä verkkareissa. Nyt olen ostanut kivemmat verkkarit, vaikka kotona ei tietenkään tarvitse olla ihan tip top, niin kyllä sielläkin voi piristää itseään pienillä valinnoilla. Nykyisin suon itselleni kivoja asioita, hän toteaa.

Pikkuhiljaa Mapun vaatekaappi onkin saanut uutta sisältöä.

– Olen laittanut vanhaa pois ja pikkuhiljaa täydentänyt vaatekaappia uusilla vaatteilla. Kyllä se antoi uskoa, kun asiantuntijat kehuivat vartaloani ja kehottivat, että anna palaa, Mapu kertoo

– Nykyisin minusta tuntuu, että vastahan tässä pikkuhiljaa päästään vauhtiin. Olen jopa alkanut käyttää kenkiä, joissa on vähän korkoa, hän nauraa.

Katso videolta, mitä mieltä Teri oli Mapun vanhoista vaatteista! 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Vuosia nuoremmaksi AVAlla keskiviikkoisin klo 21! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme