Mainos
Mainos

Alaskassa täytyy nyt ajatella lemmikin tunteita avioeron sattuessa – myös yhteishuoltajuus mahdollinen

Alaskassa lemmikin hyvinvointia on nyt pakko huomioida, jos sen omistajat eroavat.

Jos eroatte, kenen luokse lapset muuttavat? Entä koira – kenelle se kuuluu? Erotilanteessa omaisuus menee jakoon, mutta lemmikki on nyt enemmän kuin omaisuutta – ainakin Alaskassa.

Alaskassa avioeroja myöntävät tuomarit joutuvat nyt ajattelemaan lemmikkien hyvinvointia. Vaikka eläin on lain mukaan omaisuutta kuten esimerkiksi auto, nyt eläimen hyvinvointi täytyy ottaa huomioon päätöksiä tehtäessä, kertoo Washington Post. Myös lemmikin yhteishuoltajuus on mahdollinen.

Yhdysvaltalaistuomarit ovat voineet jo aiemmin ottaa lemmikin tunteet huomioon, jos ovat näin toivoneet. Alaskassa lemmikin hyvinvointia on nyt pakko huomioida.

Alaskassa myös lemmikkiä suojellaan perheväkivaltatapauksessa; se voidaan ottaa mukaan omistajaa suojaavan lähestymiskiellon piiriin. Samantapaisia lakeja on myös muissa Yhdysvaltain osavaltioissa.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme