Mainos
Mainos

Ei ennustakaan tulevaa morsianta – tiesitkö, miksi hääkimppua oikeasti heitetään?

Morsiuskimpun heittämisestä tuli perinne, jotta morsiamen hääpuku säilyisi pidempään ehjänä. 

Hääpäivä on täynnä perinteitä, joiden tarkoituksina on tuoda mahdollisimman paljon onnea tuoreen avioparin elämään. Pahoja henkiä on haluttu karkottaa niin morsiamen hunnun kuin morsiustyttöjenkin pukujenkin avulla.

Yksi onnea tuovista asioista on ollut morsiuskimppu, jonka yrttien ja kukkien on jo vuosisatojen ajan uskottu vahvistavan tuoretta avioliittoa. Morsiuskimpun heittämisellä on kuitenkin takanaan astetta mielenkiintoisempi historia. 

Hääpuku haluttiin säilyttää ehjänä 

Nykyään morsiuskimpun saajan uskotaan olevan seuraava morsian, mutta tämä ei ole perinteen alkuperäinen syy. 

Morsiuskimpun heittäminen on lähtöisin 1500-luvulta, jolloin morsiamen hääpuvun palasten uskottiin tuovan onnea juhlavieraille. Vieraat repivätkin usein morsiamen hääpuvun kappaleiksi onnenpalasten toivossa.

Tästä johtuen morsiamet alkoivat heittää juhlavieraille itse paloja puvustaan, jolloin puku säilyisi mahdollisimman ehjänä. Hääpukujen kallistuessa tapa yleistyi lopulta morsiuskimpun heittämiseksi. 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme