Mainos
Mainos

HS: Sveitsiläislehti hehkuttaa suomalaista vaikenemista – omisti "tuppisuisuudelle" koko numeron

Das Magazin -viikkolehti omisti koko numeronsa suomalaisten tavalle olla hiljaa, kertoo Helsingin Sanomat.

Suomalaisia kutsutaan toisinaan tuppisuiksi. Sveitsiläisten mielestä tuppisuisuus on kuitenkin ihailtava ilmiö jopa siinä määrin, että Das Magazin -viikkolehti omisti koko numeronsa suomalaisten tavalle olla hiljaa.

Lehden levikki on satoja tuhansia. Kannessa pohditaan, mitä maailma voi oppia Suomelta; lehdessä on myös kuvia Suomessa opiskelevilta kuvaajaopiskelijoilta. Suomi-numeron ideoineella ja lehteen kirjoittaneella Mikael Krogeruksella on teoria sveitsiläisistä.

– Heidän mielestään suomalaisilla on jotain, mitä heillä ei ole: tilaisuus olla rauhassa kaukana kaikesta.

Krogeruksella on sukujuuria Suomessa.

"Design-tuotteet Suomessa ovat käyttöesineitä, eivät statussymboleja"

Korgeruksen "20 kysymystä suomalaiselle" -artikkelissa pohditaan esimerkiksi, onko suomalainen mieleltään lähempänä ruotsalaista vai venäläistä. Vastauksena todetaan, että suomalainen on lähempänä venäläistä, vaikka ehkä muuttaisi mieluummin Ruotsiin kuin myöntäisi asian. Samalla vihjataan, että Suomella ja Ruotsilla on pitkään jatkunut kilpailuasetelma.

Artikkelissa kehutaan Suomen estetiikan tajua esimerkiksi muodin ja huonekalujen suhteen.

– Design-tuotteet Suomessa ovat käyttöesineitä, eivät statussymboleja, Krogerus kirjoittaa.

Parhaaksi suomalaiskeksinnöksi mainitaan astiakuivauskaappi, joka löytyy jokaisesta keittiöstä. Artikkelissa pohditaan myös, onko Angry Birds Suomesta, ja mikä on ensimmäinen suomalaisen kirjailijan kirjoittama teos.


***

 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme