Mainos
Mainos

Huolestuttavaa tietoa: Vain reilu neljännes suomalaisista käyttää kondomia

Tuoreen RFSU:n teettämän Kondomittari 2016 -tutkimuksen mukaan kondomin käyttö Pohjoismaissa on huolestuttavan vähäistä .

Kondomittari 2016 -tutkimuksen mukaan kondomia käytetään Suomessa Pohjoismaista ahkerimmin, mutta meilläkin vain 29 prosenttia, eli reilu neljännes valitsee kondomin suojakseen seksissä. Eniten kondomia käyttävät nuoret aikuiset.

Suomalaisista 21–35-vuotiaista 39 prosenttia käyttää yleensä kondomia seksin aikana, mutta vain noin puolet nuorista aikuisista kertoi käyttäneensä kondomia harrastaessaan seksiä viimeksi uuden kumppanin kanssa. 

Muissa Pohjoismaissa kondomin käyttö on vieläkin vähäisempää. Ruotsissa kondomia kertoo käyttävänsä vain 23 prosenttia vastaajista. Tanskassa vastaava luku on 21. Norjalaiset puolestaan käyttävät kondomia vähiten, siellä luku on vain 20 prosenttia.

Kondomittari 2016 on RFSU:n teettämä, toistuvasti toteutettava tutkimus pohjoismaalaisten seksi- ja kondomitottumuksista.


Lähde: RFSU

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme