Mainos
Mainos

Miksei peniksessä ole luuta? Tutkijat selvittivät

Simpanssilla on sellainen, pesukarhulla on sellainen. Miksei ihmisellä ole? Tuore tutkimus otti selvää siitä, miksei miehen peniksessä ole luuta.

Proceedings of the Royal Society -julkaisussa ilmestynyt tuore brittitutkimus otti selvää siitä, miksi miesten peniksessä ei ole enää luuta. Selvisi, että tästä "vajeesta" on syyttäminen yksiavioisuutta.

Tiesitkö muuten, että muilla nisäkkäillä on penisluu? Miksi sitten ihmisiltä tällainen ominaisuus puuttuu?

Kun tutkijat ottivat selvää muiden nisäkkäiden penisluista, heille selvisi, että luun pituus on suoraan verrannollinen yhdynnän kestoon – mitä pidempi luu, sitä pidemmän aikaa yhdyntä kestää.

Pitkittyneen yhdynnän syy ei kuitenkaan ollut naisen nautinnossa. Useimmat miespuoliset eläimet jättävät peniksensä naisen sisään, jotta siemennesteellä on aikaa tehdä temppunsa, ennen kuin mahdollinen kilpakosija pääsee väliin yrittämään. Penisluu on tässä hyvä apu.

Yksiavioisilla miehillä ei kuitenkaan ollut tarvetta jäädä naisen sisään orgasmin jälkeen, koska heidän seksikumppaninsa ei ollut aikeissa harrastaa seksiä muiden kanssa.

Tutkijat päättelivätkin, että koska ihmiset olivat niin yksiavioisia, ei penisluutakaan enää tarvittu.

Lähteet: Someecards, NBC News

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme