Mainos
Mainos

Miten piirrät ympyrän? Se paljastaa paljon sinusta

Piirrätkö ympyrän myötä- vai vastapäivään, aloititko alhaalta vai ylhäältä? Nämä asiat paljastavat paljon!

Ota paperi. Piirrä ympyrä. Nopeasti, älä mieti!

No niin. Millainen ympyrästä tuli? Piirsitkö myötä- vai vastapäivään, aloititko alhaalta vai ylhäältä? Nämä asiat paljastavat paljon sinusta – tai ainakin siitä, missä asut, kertoo Quartz-lehti.

Marraskuussa 2016 Google julkaisi Quick, Draw! -pelin, jossa tarkoituksena on piirtää jotakin mahdollisimman nopeasti. Quartz selasi 50 miljoonan uniikin piirroksen tietopankkia ja vertaili tapoja, joilla maailman eri ihmiset piirtävät yksinkertaisia muotoja. He uskovat, että ympyrän piirtäminen kertoo ihmisen maantieteellisetä sijainnista ja kulttuurista, jossa hän on kasvanut!

Kaikki piirtävät ympyrän melko samalla tavalla: yhdellä vedolla, aloittaen joko ylhäältä tai alhaalta, ja edeten myötä- tai vastapäivään. Erojakin on. Mitä analyysi paljasti?

Oletko samanlainen kuin muut?

  • Amerikkalaiset piirsivät aineiston perusteella ympyränsä tavallisesti vastapäivään: 50 000 jenkkiympyrän joukosta 86 prosenttia oli piirretty näin.
  • Britit, tšekit, australialaiset ja suomalaiset piirsivät samaan suuntaan kuin amerikkalaiset.
  • Ranskalaisista, saksalaisista ja Filippiineillä elävistä 90 prosenttia piirsi ympyränsä vastapäivään. Vietnamissa ympyröistä 95 prosenttia piirrettiin vastapäivään!
  • Japanilaiset piirtävät tavallisesti ympyränsä myötäpäivään: 800 ympyrästä 80 prosenttia noudatti tätä sääntöä.
  • Taiwanissa ja Kiinassa ympyrä kulki tavallisesti myötäpäivään.
  • Thaimaassa 64 prosenttia piirsi ympyrän vastapäivään.

Lehden mukaan kirjoitusjärjestelmien erot voivat selittää erot ympyröissä. Esimerkiksi kiinalaisissa ja japanilaisissa kirjoitusjärjestelmissä "kurvikkaat" merkit piirretään myötäpäivään.

Hepreaa ja arabiaa puolestaan kirjoitetaan oikealta vasemmalle, mikä osaltaan vaikuttaa siihen, miten ihminen on tottunut piirtämään kaarevan kirjaimen. Thaimaassa monista konsonanteista puolestaan löytyy pieni "lenkki", joka voidaan kirjoittaa sekä myötä- että vastapäivään.


Lähde: Qz.com

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme