Mainos
Mainos

Näetkö kuvassa ankan vai jäniksen? Vastauksesi paljastaa sinusta yllättävän paljon

Mitä näet, kun katsot alla olevaa kuvaa: ankan vai jäniksen?

Psykologit uskovat, että vastaus voi kertoa paljon siitä, kuinka mielemme toimii. Kyse ei välttämättä ole siitä, kumman näet ensin, vaan siitä, kuinka helposti pystyt vaihtamaan näkemääsi toiseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Psykologien mukaan luovemmat ihmiset näkevät sekä ankan että jäniksen nopeammin kuin he, jotka näkevät ensin toisen ja kokevat vaikeammaksi nähdä toisen.

Uskotaan myös, että antamasi vastaus kertoo siitä, millä mielellä olet juuri sillä hetkellä. Myös vuodenaika voi vaikuttaa. Kun kuvaa näytettiin lapsille pääsiäisen tienoilla, suurin osa heistä sanoi kuvassa olevan jänis. Toisille lapsille näytettiin kuvaa lokakuussa, ja suurin osa sanoi siinä olevan ankan.

Tämä optinen illuusio, Kaninchen und Ente, on yli 100 vuotta vanha ja ilmestyi ensimmäisen kerran saksalaislehdessä noin vuonna 1892. Muutamia vuosia myöhemmin se sai enemmän suosiota, kun jenkkipsykologi Joseph Jastrow käytti sitä osoittaakseen teoriansa siitä, että ihmiset näkevät mielellään aivan kuten silmilläänkin.

Kuva on pyörinyt jälleen sosiaalisessa mediassa ja osoittanut, että se kiehtoo ihmismieliä edelleen.

Äänestys

Näetkö ankan vai jäniksen?

Ankan

Jäniksen

Näetkö ankan vai jäniksen?

Ankan 71%

Jäniksen 29%

71%
29%
ääniä 6182 kpl

Lisää ajanvietettä? Tätä siiliä katsoessa et voi olla hymyilemättä:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme