Mainos
Mainos

Oletko ikisinkku? Näistä merkeistä tunnistat itsesi

Sinkku vai ikisinkku – mitä eroa näillä termeillä oikein on?

Kun supersuosittu Ensitreffit alttarilla -sarjan toinen kausi pamahti ruutuun, termi ikisinkku vilahti keskustelun lomassa.

Mutta millainen on ikisinkku? Sinkku, joka ei löydä kumppania sitten millään, se ystävä joka ei koskaan seurustele tai jonka parisuhteet ajautuvat aina karille, vai ihminen, joka ei edes halua parisuhdetta?

– Ikisinkku on henkilö, joka valitsee muut asiat parisuhteen edelle,  Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kuvailee.

– Hänen kiinnostuksensa kohteet ovat toisaalla, hän viihtyy yksin, ja on hyvin itsenäinen. Parisuhteesta on niin paljon aikaa, että itsellisestä elämästä on tullut ykkösvaihtoehto.

Vaaranen muistuttaa, että ikisinkkuus voi olla myös tapa, josta ei edes haluta luopua.

Onko ikisinkkuna oleminen negatiivinen vai positiivinen asia?

– Ikisinkku herättää uteliaisuutta, joskus jopa kateutta. Moni ikisinkku elää vapaata ja mielenkiintoista elämää, ja vieläpä ilman kumppania! Hänellä on yksin viihtymisen taito, Vaaranen kuvaa.

– Jokainen ihminen ei kaipaa parisuhdetta yhtä voimakkaasti.

Ensitreffit alttarilla tiistaisin klo 21 AVAlla ja MTV Katsomossa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme