Mainos
Mainos

Paavi otti kantaa julkiseen imetykseen: "Äidit, olkaa hyvä ja imettäkää"

Julkiseen imetykseen kantaa ottaneen paavin mukaan imetyksessä on kyse ainoastaan lapsen ruokkimisesta, ei mistään muusta. 

Keskustelu julkisesta imettämisestä on jatkunut kiivaana vuodesta toiseen. Nyt itse paavi on tuonut oman näkemyksensä asiaan. Paavi Francis ilmaisi mielipiteensä Sikstuksen kappelissa sunnuntaina pidetyssä seremoniassa, jonka aikana muutama lapsi alkoi itkeä nälissään.

– Äidit, olkaa hyvä ja imettäkää, ilman pelkoa. Aivan kuten Neitsyt Maria imetti Jeesusta, paavi totesi seremonian aikana.

Paavi toivoo ruoan riittävän koko maailmalle

Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun paavi puhuu imettämisen puolesta. Samassa seremoniassa tasan vuosi sitten hän kehotti äitejä imettämään nälkäisiä lapsiaan, sillä maailmassa on olemassa paljon myös köyhiä äitejä, jotka eivät voi tarjota lapsilleen lainkaan ruokaa.

Vuonna 2013 italialaisen La Stampa -lehden haastattelussa paavi kertoi puolestaan imettämisen tarkoittavan ainoastaan lasten ruokkimista, ei muuta. Haastattelussa hän kertoi myös tarinan naisesta, joka ei kehdannut imettää nälkäistä lastaan julkisesti.

– Haluan sanoa samaa koko ihmiskunnalle: antakaa ihmisille jotain syötävää! Tällä naisella oli maitoa annettavaksi hänen lapselleen: myös meillä on tarpeeksi ruokaa ruokkiaksemme koko maailma, paavi totesi. 

Videolla imetyskoordinaattori Johanna Koivisto kertoo oman mielipiteensä julkisesta imettämisestä. 

Lähde: Today 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme