Mainos
Mainos

Punainen, keltainen, sininen vai vihreä – mikä persoonatyypeistä olet? Paljastaa paljon käytöksestäsi

Tarjolla on neljä ihmistyyppiä – kuka heistä sinä olet?

Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni -teos esittelee neljä erilaista persoonatyyppiä: punaisen, sinisen, keltaisen ja vihreän. Kuka heistä sinä olet?

Punainen ja sininen tyyppi ovat tehtäväorientoituneita; heille tehtävän suorittaminen on tärkeintä, ja ihmisten tunteet, lomasuunnitelmat ja harrastusjutustelut tulevat vasta töiden jälkeen. Punainen on supernopea, sininen taas haalii kaiken mahdollisen tiedon mistä tahansa aiheesta – jopa siinä määrin, ettei saa päätöksiä koskaan tehtyä.

Keltainen tyyppi haluaa ideoida, luoda ja puhua, puhua, puhua. Hiljaisemmat tyypit ahdistuvat hänen lähelle tunkevasta kommunikaatiostaan. Vihreät puolestaan eivät pidä muutoksista, mutta heihin voi luottaa kuin kallioon.

Jos jo tunnistit itsesi, älä suotta järkyty. Yksikään tyypeistä ei ole hyvä tai huono – ne vain ovat.

– Tämä kaikki on vähän kuin vaihdelaatikko autossasi. Joskus tarvitset kakkosvaihteen, mutta sitä ei voi käyttää moottoritiellä. Joskus tarvitset kutosvaihteen, mutta sitä ei voi käyttää kaupungissa. Kuitenkin kaikkia vaihteita tarvitaan, Erikson kuvaa.

– Ihmisen täytyy vain ymmärtää, missä tilanteissa käyttää mitäkin vaihdetta. Se on näin yksinkertaista.


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme