Mainos
Mainos

Seksi ei kiinnosta koskaan, et halua kehuja häneltä – nämä merkit kertovat, että olet alitajuisesti onneton

Ihminen voi olla parisuhteessaan myös alitajuisesti onneton. 

Oletko oikeasti onnellinen kumppanisi kanssa? Vain harva pohtii tätä, väittää psykologi ja parisuhde-ekspertti Rachel Maclynn, jonka mukaan ihminen voi olla myös alitajuisesti onneton. Daily Mail listasi Maclynnin kymmenen kohdan listan, jonka avulla oman onnettomuusasteensa voi tarkistaa.

Voit olla alitajuisesti onneton, jos…

Kipinä on kadonnut. Ystävät sanovat, ettet ole oma itsesi. Elämänilosi on laimentunut.

Euroopan avioerotilastoissa Suomi, Ruotsi ja Tanska sijoittuvat kärkisijoille. Ruotsi on myös listalla maailman kärjessä.

Tutkimusten mukaan avioeroriskiä lisäävät esimerkiksi lapsen syntyminen ennen avioliittoa, omien vanhempien ero, lapseton avioliitto, entiset erot ja naisen miestä korkeampi tulotaso. Suomalaisesta avioerosta 2000-luvulla väitelleen Jouko Kiisken väitöstutkimuksessa yleisimmiksi eron syiksi mainittiin läheisyyden puute, erilleen kasvu ja puolison itsenäistyminen. Naiset löysivät miehiä enemmän syitä erota.

Lähde: Väestöliitto

Kumppanisi ärsyttää sinua helposti. Pyörittelet silmiäsi ja huokailet kumppanisi tekemille, merkityksettömän pienille asioille, koska ne vaikuttavat yllättäen todella ärsyttäviltä.

Intiimielämä kärsii. Toisinaan koettuna haluttomuus on normaalia. Jos seksi ei kiinnosta koskaan, ongelma voi olla syvemmällä.

Haluat olla yksin. Onnettomat parit erkaantuvat toisistaan ja haluavat mieluummin viettää aikaa ystäviensä tai itsensä kanssa.

Et kehu kumppaniasi. Ihmisen tunteet heijastuvat hänen lähipiiriinsä. Jos kumppani tekee sinut onnettomaksi, intosi tehdä hänet onnelliseksi laskee.

Itsetuntosi laskee. Kyseenalaistat vetovoimaasi, koska suhde ei tee sinua onnelliseksi.

Et haluaisi mennä työpäivän jälkeen kotiin. Kun kumppani tekee olosi onnettomaksi ilman selkeää syytä, alat tiedostamattomasti vältellä häntä. Yllättäen työporukan illanvietto alkaa tuntua kutsuvalta, sillä se pitkittää kotiin menoa.

Et halua lomailla hänen kanssaan. Oman tulevaisuuden suunnitteleminen parina ja sen innokas odottaminen kuuluu rakastuneiden elämään. Sinä sen sijaan et halua ajatella yhteisiä, tulevia vuosia.

Et ole ylpeä itsestäsi ja olemuksestasi. Et jaksa nähdä vaivaa varsinkaan hänen vuokseen, eivätkä hänen kehunsa merkitse sinulle enää mitään.

Vähättelet kumppaniasi ystävienne edessä. Alat menettää kunnioitustasi kumppaniasi kohtaan. Jos häpäiset kumppanisi muiden edessä, kannattaa todella pysähtyä miettimään suhteenne tilaa.

Lähde: Daily Mail

***Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme