Mainos
Mainos

Seksin jälkeen voi ilmetä erikoisia oireita – itkettääkö tai naurattaako orgasmin jälkeen? Tästä se johtuu

Kikattaako, itkeekö vai aivastaako kumppanisi seksin jälkeen? Ei hätää, se on aivan normaalia.

Orgasmiin liitetään yleensä sanat tyydytys ja nautinto, mutta myös erikoisemmat sanat voivat kuvat orgasmin jälkitunnelmia.

Sexual Medicine Reviews -julkaisussa esitellyn selvityksen mukaan tutkijat ovat tunnistaneet ilmiön, johon liittyvät seksin jälkeen tapahtuvat kontrolloimattomat psykologiset ja fyysiset tuntemukset. Siinä missä orgasmi voi tavallisesti aiheuttaa punoitusta, sydämen sykkeen nopeutumista, verenpaineen nousua ja onnen ja rakkauden tunteita, oudompiakin oireita löytyy. Flunssankin kaltaiset oireet voivat kestää päiviä. Erikoisempiin oireisiin voi kuulua myös itkua, naurua, paniikkikohtauksia, päänsärkyä ja korvakipua. Miesten joukossa aivastelu oli yksi yleisimmistä oireista.

Tutkijat eivät tiedä, kuinka yleinen ilmiö on, mutta tämän pienen tutkimuksen mukaan liki viidenkymmenen naisen joukosta kymmenen oli kokenut vastaavia oireita.

Ilmiön uskotaan johtuvan parasympaattisen hermoston vääriin paikkoihin lähettämistä signaaleista.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme