Mainos
Mainos

Suomalaistutkimus: Halu laskee pitkässä parisuhteessa – sinkkunaisilla nautinnollisempaa seksiä!

Tuore suomalaistutkimus paljastaa, että seksuaalinen halu laskee pitkässä parisuhteessa olevilla naisilla.

Tuore suomalaistutkimus osoittaa, että sinkkunaisilla saattaa mennä mukavammin vällyjen välissä. Tutkimuksen mukaan sinkkunaisten orgasmit ovat nimittäin parempia verrattuna pitkässä parisuhteessa elävien naisten orgasmeihin.

Turun yliopiston ja Åbo Akademin seitsemän vuotta kestäneessä pitkittäistutkimuksessa tarkasteltiin yhteensä liki 2 200 naisten seksuaalisten toimintojen vaihtelevuutta. Tarkastelun kohteena olivat niin naisten seksuaalinen halu, kiihottuminen, kyky saada orgasmi, kipu seksin yhteydessä kuin seksuaalinen tyytyväisyyskin.

– Muutokset parisuhdestatuksessa vaikuttivat seksuaaliseen haluun niin, että naisilla, jotka olivat koko seitsemän vuoden tarkastelujakson ajan samassa parisuhteessa, oli voimakkain lasku seksuaalisessa halussa, kertoo psykologian tohtorikoulutettava Annika Gunst Turun yliopiston tiedotteessa.

Sinkkunaisten orgasmit paranivat eniten

Naisilla, jotka olivat ainakin kahdessa eri parisuhteessa tutkimuksen aikana, oli hieman pienempi lasku seksuaalisessa halussa kuin muilla. Naisilla, jotka eivät olleet parisuhteessa lainkaan tutkimuksen päätteeksi suoritetun mittausajankohdan aikana, ei ollut muutosta halussa. 

Tutkimustuloksista paljastui, että tutkituista toiminnoista naisten kyky saada orgasmi oli ajallisesti kaikista vakain. Se parani kaikissa ryhmissä tarkastelujakson aikana, mutta eniten sinkkunaisilla. Kyky oli matalimmillaan niillä naisilla, jotka olivat olleet samassa parisuhteessa seitsemän vuoden ajan. Jossain tuossa välillä olivat naiset, jotka olivat aloittaneet uuden suhteen tarkastelujakson aikana.

Seksuaalinen tyytyväisyys vaihteli toiminnoista eniten tarkastelujakson aikana. 

Suomalaistutkimus julkaistiin Psychological Medicine -lehdessä. Siitä ovat uutisoineet muun muassa Medical News ja Elite Daily.

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme