Mainos
Mainos

Tutkimus: Tämän takia kannattaa olla ystävällinen

Usein sanotaan, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Mitenhän mahtaa sitten olla ystävällisyyden laita?

Mitä useampia tutkimuksia järjestetään, sitä enemmän puhutaan ystävällisyyden ”parantavasta” voimasta. Center for Compassion and Altruism Research and Education -ryhmän tekemän tutkimuksen perusteella voidaan todella sanoa, että ystävällisyys parantaa.

Tutkimuksessa hoitajat olivat potilailleen ystävällisiä, myötätuntoisia ja he myös todella yrittivät tutustua heihin. Pian huomattiin lukuisia positiivisia vaikutuksia potilaan terveydentilassa.

Tällaisia vaikutuksia huomattiin:

– Haavat paranivat nopeammin

– Vähemmän kivun tunnetta

– Ahdistuneisuus hälveni

– Verenpaine laski

– Sairaalakäynnit lyhenivät

Tutkimuksen mukaan potilaat ottivat lääkäriltä saamansa informaation paremmin vastaan, kun hoitajat ja lääkärit olivat ymmärtäväisiä ja ystävällisiä. Tällaisessa tilanteessa potilaat myös noudattivat lääkärin määräyksiä paljon todennäköisemmin.

Potilaat eivät olleet ainoita, joiden terveydentila parani. Ystävällisiä tapoja hyödyntäneet lääkärit ja hoitajat tunsivat olonsa paljon paremmaksi, sillä työilmapiiri parani huomattavasti. Samalla työntekijät tunsivat myös olevansa enemmän osa työryhmään ja panostivat enemmän työhönsä.

Jokaisen kannattaa jakaa iloisia ajatuksia eteenpäin, koska tällä tavalla voi aina parantaa toisen päivää ja lievittää jopa heidän stressiään.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme