Mainos
Mainos

Uskoisitko? Tässä kuvassa ei ole lainkaan punaista, vaikka silmäsi väittävät muuta

Ihmissilmä näkee myös nämä harmaasta ja vihreästä koostuvat mansikat tutun punertavina. Miksi?

Kuvassa on mansikoita. Ne ovat punaisia – paitsi, etteivät ne ole punaisia.

Alla olevassa kuvassa ei ole lainkaan punaista väriä, kertoo motherboard.vice.com. Silti ihmissilmä näkee mansikat tutun punertavina. Miksi?

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lähinnä harmaita ja vihertäviä sävyjä sisältävän kuvan on luonut psykologian professori Akiyoshi Kitaoka, jonka Twitter-seuraajien määrä räjähti mansikkakuvasta kertoneen artikkelin jälkeen. Mansikkakuvan salaisuus on luonnollisesti ihmisaivoissa, jotka ”korjaavat” niin sanotusti väärin nähtyä maailmaa oikeaksi.

Jos kävelet ulkosalla pilvettömänä päivänä, näet sinisen taivaan, jonka sininen väri ”saastuttaa” kaikki muut värit. Koska se, että esimerkiksi banaani näyttäisi keltaiselta tietyssä valossa ja vihreältä toisessa, olisi vain hämmentävää, aivot ovat kehittyneet korjaamaan ihmisen näkemiä värejä. Mansikkakuvaa tulkitsevat aivot siis havaitsevat, että kuvassa on runsaasti sinistä, ja poistavat osan sinisyydestä automaattisesti.

Se, että kuvan tunnistaa helposti otokseksi mansikoista, auttaa illuusion synnyssä, sillä ihminen yhdistää mansikoihin voimakkaasti punaisen värin.

Kokeile myös nämä illuusiot:Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme