Mainos
Mainos

Älä puristele! Mustapäät kasvoillasi eivät välttämättä olekaan mustapäitä

Talisäikeiden ja tukkeutuneiden ihohuokosten ero on tärkeä ymmärtää.

Tarkastele tarkkaan nenäsi alueelta löytyviä pieniä pisteitä. Jos pisteet ovat melko tummia, tarkastelet tällä hetkellä todennäköisesti mustapäitä. Mutta jos ne ovat sävyltään huomattavasti vaaleampia, katselet todennäköisesti kaikkien ihoilta löytyiviä talisäikeitä. 

Talisäikeet koostuvat karvatupen ympärille kertyneestä kuolleesta ihosolukosta ja talista, ja etenkin rasvaisen ihon omaava saattaa erehtyä luulemaan näitä ihon luonnollisia säikeitä mustapäiksi. Näiden kahden ero on kuitenkin erittäin tärkeää ymmärtää.  

Toisista on mahdollista päästä eroon, toisista ei 

Mustapäät ovat tukkeutuneita talirauhasia, joiden musta väri syntyy, kun ihohuokoseen kertynyt tali hapettuu ilman kanssa. Toisin kuin mustapäät, talisäikeet ovat luonnollinen osa ihoasi. Väriltään talisäikeet ovat mustapäitä huomattavasti vaaleampia, joskus jopa kellertäviä.

Ero näiden kahden välillä on myös se, että mustapäistä on mahdollista päästä eroon, talisäikeistä ei. Vaikka kuinka puristaisit talin ulos huokosesta, se täyttyy sillä aina uudelleen. Vaikka talisäikeistä ei ole mahdollista päästä kokonaan eroon, niiden pahentamista voidaan estää erilaisilla tuotteilla. Talisäikeitä ei myöskään kannata ryhtyä puristelemaan, sillä ne ärtyvät helposti. 

Mustapäitä voidaan sen sijaan torjua. Lue tästä, millä keinoin mustapäistä on mahdollista päästä lopullisesti eroon. 

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme