Mainos
Mainos

Käytätkö glitter-meikkejä? Et ehkä enää tämän jälkeen

Glitter-meikkien kimalle on tavallisesti mikromuovia, joka päätyy kasvoja pestessä viemäriin.

Käytätkö pikkujoulukaudella tai uudenvuodenjuhlissa glitter-meikkejä? Tämä tieto saattaa muuttaa mielesi.

Glitter-meikkien kimalle on tavallisesti mikromuovia, joka päätyy kasvoja pestessä viemäriin ja ennemmin tai myöhemmin mereen.

Alle viiden millin mittaisia mikromuoveja löytyy jo nyt kaikkialta maailman meristä, kertoo National Geographic. Esimerkiksi kalat ja plankton syövät mikromuovia, jolloin muovi päätyy niiden elimistöön. Jo nyt esimerkiksi merilintuja kuolee niiden elimistöön kertyneen muovin vuoksi.

Se, miten paljon glitteriä ympäristöön pääsee kosmetiikasta, on mysteeri. Myös muuta muovia meressä on jo yllin kyllin: joka minuutti yksi rekkalastillinen muovia dumpataan mereen. Nykymenolla vuoteen 2050 mennessä maailman merissä on enemmän muovia kuin kaloja.

Esimerkiksi kosmetiikkavalmistaja Lush Ltd. on korvannut muovi-glitterin tuotteissaan muilla vaihtoehdoilla. National Geographicin mukaan jo 19 brittipäiväkotia on lakannut käyttämästä glitteriä askarteluprojekteissaan.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme