Mainos
Mainos

Muualla heitä pidetään tuhmina – miksi suomalaiset pitävät blondeja kiltteinä naapurintyttöinä?

Ovatko vaaleat kaunottaret stereotyyppisesti kilttejä? Vaiko sittenkin tuhmia? Se riippuu täysin siitä, missä päin maailmaa asut.

Pohjoismaisessa mainonnassa olemme tottuneet näkemään vaaleaverikköjä. He edustavat meille usein kauneutta ja puhtautta, viattomuutta: he ovat silmissämme kilttejä naapurintyttöjä. Kosmetiikkamainoksissa ja jopa lehtien kansissa nähdään useimmiten vaaleaverikköjä – syy piilee siinä, että he myyvät huomattavasti paremmin.

Pohjoismaissa blondeja pidetäänkin yleisesti kiltteinä – ja brunetteja puolestaan "tuhmina", suorastaan eksoottisina.

Mutta esimerkiksi Amerikassa tilanne on aivan päinvastainen: blondi nähdään useimmiten tuhmana ja seksikkäänä, suorastaan pahana tyttönä  – ja brunetti puolestaan edustaa kilttiä ja viatonta naapurintyttöä tai "tavista".

Selitys on varsin yksinkertainen: me olemme tottuneet elämään Pohjoismaissa vaaleaveriköiden ympäröiminä. Yleinen ajattelutapa onkin, että oma – tuttu ja turvallinen – on aina kiltti, ja vieras edustaa jotain "pahaa" tai kiellettyä.

Miten some muokkaa muotia?

.

Lähde: Kauneusseminaari 2016

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme