Mainos
Mainos

Opettajat eristivät 12-vuotiaan hiusvärin vuoksi – vanhemmat raivoissaan

Vanhemmat ovat järkyttyneitä kohtelusta, jota heidän 12-vuotias tyttärensä joutui kokemaan kesän jäljiltä hiuksiin jääneen hiussävytteen vuoksi. 

Vanhempien mukaan heidän 12-vuotias tyttärensä on joutunut opettajien kaltoinkohtelemaksi hiustensa värin vuoksi. Äiti Carla kertoo hänen tyttärensä Kadey Woodin värjänneen hiukset kesälomalla yhdessä ystäviensä kanssa. Muiden tyttöjen hiusväri oli peseytynyt kesän aikana pois, kaikkien paitsi Kadeyn, jonka hiuksia sävytti haaleanlila  sävy vielä koulujen alettua.

Hiusväri ei selvästikään ollut opettajien mieleen, sillä äidin mukaan opettajat eivät antaneet Kadeyn syödä lounasta yhdessä ystäviensä kanssa, saati sitten käydä vessassa. Vanhemmat ovatkin raivoissaan siitä, että heidän tyttärensä eristettiin viattoman hiusvärin vuoksi.

– Meille kerrottiin, että jos toiset lapset näkevät hänen kävelevän ympäri koulurakennusta, he saattavat ajatella, että on ihan hyväksyttävää värjätä hiuksiaan, äiti kertoo koululta tulleen puhelun sisällöstä.  

"Haitallisempaa kuin lilan sävy hänen hiuksissaan"

Vanhempien mukaan heidän tytärtään kohdeltiin kuin vankia, ja he ovatkin ottaneet tytön pois koulusta ja pitävät häntä nyt kotona tilanteen selviämiseen saakka. Koulun johtajan mukaan heidän koulunsa on erittäin korkeatasoinen, ja koulun säännöissä on selvästi mainittu, että hiusten on oltava luonnolliset.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  He sanoivat, että jos emme pidä säännöistä ja linjauksista, meidän tulisi etsiä toinen koulu Kadeylle! Tämän he sanoivat hänen edessään, isä Chris kertoo Facebook-päivityksessään. 

Tämä on ollut Kadeylle kova paikka, sillä äidin mukaan hän rakastaa koulunkäyntiä ja ystäviensä näkemistä. Tytön kotona olo tulkitaan koulun mukaan luvattomaksi poissaoloksi, eivätkä opettajat ole suostuneet antamaan hänelle tehtäviä, joita hän voisi tehdä kotona ollessaan. 

– Minusta tuntuu, että tämä on paljon haitallisempaa kuin lilan sävy hänen hiuksissaan, äiti toteaa.

Lähde: Metro

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme