Mainos
Mainos

Pesetkö silmälasisi astianpesuaineella? Ei kannattaisi – nämä vinkit pidentävät lasien käyttöikää

Tempaisetko sinäkin silmälasit kasvoiltasi yhdellä kädellä, jotta voit pestä ne astianpesuaineella? Ei kannattaisi! Nämä vinkit pidentävät lasien ikää!

Silmä- ja aurinkolasit voivat maksaa pitkän pennin – ja kaiken lisäksi huolimaton uunin luukun aukaisu voi pilata linssit! Silmä- ja aurinkolasien käyttöikää voi pidentää muutaman helpon arjen vinkin avulla, Instrumentarium vinkkaa.

1. Puhalla aina hiekka ja muu irtopöly pois linssien pinnalta! Ne naarmuttavat herkästi linssin pinnan, joten kevyt puhallus on rahan arvoinen puhdistusrutiini.

2. Laimentamaton astianpesuaine ei sovi linssien puhdistukseen! Se muodostaa linssin pinnalle kalvon, eikä linssi ole enää entisensä. Astianpesuaine toimii kuitenkin oikein hyvin, kun sen laimentaa ensin vedellä. Etenkin matkoille kannattaa puhdistusta varten pakata mukaan mikrokuituliina ja puhdistusspray.

3. Kotelo ei ole turhake! Säilytä lasit mielellään aina kotelossa, kun et käytä niitä. Jos koteloa ei ole, muista asettaa lasit pöydälle linssipuoli ylöspäin. Näin suojelet linssejä naarmuuntumiselta.

4. Ota lasit kasvoilta aina kaksin käsin! Kehys saattaa vääntyä, jos otat lasit kasvoilta yhdellä kädellä. 

5. Linssit eivät tykkää suolavedestä tai hiuslakasta! Merivedessä pulikoiminen on ihanaa, mutta linssien kaveri se ei ole. Fiksu rantalomailija pakkaa mukaan esimerkiksi kertakäyttöisiä puhdistusliinoja ja puhdistaa linssit heti, kun roiskeita syntyy. Lasit kannattaa myös napata kasvoilta pois, kun käyttää kemikaaleja, esimerkiksi hiuslakkaa.

6. Käytä suojalaseja! Mökin rakennus- ja puutyöhommiin kannattaa aina laittaa suojalasit. Ne suojaavat toki silmä- ja aurinkolaseja, mutta turvaavat myös itse silmät.


Lähde: Instrumentarium

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme