Mainos
Mainos

Sara ei anna harvinaisen oireyhtymän estää uraa mallina: "Minua surettaa se, että pidin tätä rumana aiemmin"

Sara näyttää oireyhtymän vuoksi huomattavasti ikäistään vanhemmalta.

Sara Geurts, 26, haluaa malliksi. Hän on saanut tehdä kenties tavanomaista enemmän työtä haaveensa eteen; Geurtsilla on Ehlers-Danlosin oireyhtymä eli EDS. Se on harvinainen geneettinen sidekudossairaus, jonka eräs oire on ihon venyvyys. Siksi Geurts näyttää huomattavasti ikäistään vanhemmalta.

Amerikkalainen Geurts haluaa haastaa vallitsevat kauneuskäsitykset ja onnistua urallaan.  Hän sai diagnoosin jo kymmenvuotiaana, kertoo Independent-lehti.

– Koulussa yritin peittää sen. En halunnut kenenkään kysyvän minulta aiheesta. En halunnut puhua siitä. Sanoisin, että suurin epävarmuustekijä oli ihoni.

Mitä vanhemmaksi Geurts tuli, sitä enemmän hän uskalsi itsestään paljastaa. Hän hyväksyi itsensä 22-vuotiaana, ja arvostaa nyt kehoaan aivan uudella tavalla.

– Ainutlaatuisuus ja harvinaisuus, ja tapa, jolla juovat muodostuvat, taide, joka pelkistä kuvioista syntyy, on uskomatonta. Minua surettaa se, että pidin tätä rumana asiana aiemmin.

Geurtsin kumppani Bri Berglund tukee häntä.

– En voi edes kuvitella häntä niin, ettei hän olisi malli, koska hän on siinä niin uskomaton, Berglund kehuu.


Lähde: All Over Press, Ehlers-danlos.fi , Indy100.com

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme