Mainos
Mainos

Suuret kosmetiikkavalmistajat ryhtyneet toimeen: Kuorivien mikrohelmien käyttö suihkugeeleissä halutaan kieltää

Useat maat ovat aikeissa kieltää muovisten mikrohelmien käytön saippuoissa ympäristöllisistä syistä.

Viimeisimpänä maana toimeen mikrohelmien kieltämiseksi on ryhtynyt Iso-Britannia, jonka hallitus kertoi viime viikolla kieltävänsä muovisten mikrohelmien käytön suihkusaippuoissa ja kuorintavoiteissa, ellei EU:lla ole aikomusta estää niiden käyttöä.

Monet maat, mukaan lukien Yhdysvallat, on jo aiemmin kieltänyt mikrohelmien käytön kosmetiikassa, sillä niiden on todettu kuormittavan meriä ja aiheuttavan ongelmia niissä eläville eliöille. 

Pienet helmet valuvat mereen aiheuttaen tuhoa

Tutkijat kertovat, että helmien kielto ei ratkaise vesialueiden muovijäteongelmaa, mutta se on hyvä keino aloittaa. Tutkijoiden mukaan muovijätteen lähteen kieltäminen on juuri oikeanlainen tapa toimia merien pelastamiseksi. 

Suurin ongelma mikrohelmien käytössä on niiden pieni koko. Pienet helmet eivät jää suodattamiin, vaan valuvat mereen ja päätyvät kalojen ja muiden eläinten ruoansulatukseen. Ruoansulatukseen kertyessään helmet voivat johtaa kuolemaan.

Playmouthin yliopiston tekemässä tutkimuksessa Englannin Kanaalin alueelta pyydettyjen viidensadan kalan joukosta peräti kolmannekselta löytyi ruoansulatuksesta mikrohelmiä.

Kosmetiikkavalmistajat Unilever ja L'Oreal ovat jo kertoneet ryhtyvänsä toimiin muovisten mikrohelmien poistamiseksi tuotteistaan. 

Video: Tiedätkö, kuinka kynsilakka tulisi levittää oikeaoppisesti? Jos et, katso vinkki videolta! 

Lähde: BBC

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme