Mainos
Mainos

Syväpuhdistaa ja parantaa ihon kuntoa – näin kasvot tulisi oikeasti pestä

Perusteellinen puhdistus on avain terveeseen ihoon, dermatologi lupaa. 

Kasvojen jokailtainen pesu voi jo nyt tuntua aikaa vievältä puuhalta, mutta asiantuntija on itse asiassa sitä mieltä, että tämä rutiini tulisi toistaa kahdesti. Dermatologi Whitney Bowen mukaan kasvojen niin kutsuttu tuplapesu on kuitenkin kaiken vaivan arvoinen.

– Ensimmäisessä vaiheessa puhdista kasvosi öljypohjaisella puhdistusaineella, jolla poistat meikin ja päivän aikana ihollesi kertyneen lian. Toisessa vaiheessa puhdista kasvosi lempeämmällä, ph-tasapainotetulla puhdistusaineella, nainen neuvoo. 

Nainen suosittelee ajoittamaan tämän perusteellisemman puhdistuksen iltaan, jolloin iho saa levätä yön yli. Puhdistuksen jälkeen ei kannata unohtaa myöskään ihon perusteellista kosteutusta. 

Kaksinkertaisesta pesusta hyötyvät kaikki ihotyypit

Kasvojen tuplapesu on dermatologin mukaan paras tapa parantaa ihon kuntoa ja ehkäistä epäpuhtauksien kertymistä etenkin silloin, jos kärsit aknesta tai helposti rasvoittuvasta ihosta. Hän suosittelee säännöllistä tuplapesua paljon meikkiä käyttäville henkilöille, mutta myös kaupunkialueella asuville. 

– Saastetasot ovat yleensä korkeammat kaupungeissa, jolloin pienet epäpuhtaudet voivat sukeltaa huokosiin ja luoda vapaita radikaaleja, jotka puolestaan edistävät ihon ennenaikaista vanhenemista, Bowen toteaa.

Vaikka ihosi olisi kuiva tai herkkä, tuplapesua kannattaa silti kokeilla, vaikka tässä tapauksessa Bowen suositteleekin tämän puhdistustekniikan käyttämistä ainoastaan muutaman kerran viikossa.

Bowenilla onkin meille kaikille kaava, jolla iho pysyy taatusti terveenä: kaksinkertainen puhdistus + kosteuttava ihonhoito = nuorekkaan näköinen iho.

Lähde: Yahoo

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme