Afganistan

Afganistan

Dokumentaarinen sarja seuraa suomalaisten rauhanturvaajien vaativaa työtä Afganistanissa. Northern lights -leirissä suomalainen jääkärikomppania koettaa yhdessä muiden maiden joukkojen kanssa nostaa Afganistania jaloilleen turvaamalla afgaanien arkista eloa ja auttamalla paikallista poliisia ja armeijaa ottamaan kotimaastaan vastuun. Sotilaiden arkeen kuuluvat niin tienvarsipommit kuin yölliset sinkoiskutkin. Sotilaan elämä on tarkkaa työtä eikä virheisiin ole varaa. Dokumentaarinen tv-sarja Afganistan seuraa yksilötasolla sotilaan toimintaa kohdealueella sekä tiukkaa koulutusprosessia tehtävään. Sarja seuraa koko suomalaisen joukon toimintaa, mutta jaksoilla on myös päähenkilönsä. Heidän kauttansa sarja kertoo siitä, mikä saa nuoren lähtemään keskelle ei mitään, mikä työssä motivoi, ja miltä jatkuva vaaralle altistuminen tuntuu.
Kategoria
Dokumentit, Kotimaiset
Afganistan, Jakso 8: Koti
Jakso 8
Koti
Kausi 1, 8/8. Komennus Afganistanissa päättyy. Sarjan päähenkilöt käyvät läpi kokemuksiaan ja tapaavat toisensa vielä kerran Säkylässä.
Afganistan, Jakso 7: Paluu Ali Zayihin
Jakso 7
Paluu Ali Zayihin
Kausi 1, 7/8. Jääkärit palaavat Ali Zayin partiotukikohtaan. Kranaatti-iskussa tuhoutuneen saunan tilalle rakennetaan uusi. Ajatukset alkaa olla kotiinpaluussa.
Afganistan, Jakso 6: Camp Mike Spann
Jakso 6
Camp Mike Spann
Kausi 1, 6/8. Työn vaarallisuus on jatkuvasti mielessä. Tommi ja Jyri tapaavat Camp Mike Spannissa ja etsivät amerikkalaisia palokuntalaisia. Camp Northern Lightsissa jääkärit tekevät porttivartioinnin aikana erikoisen löydön.
Afganistan, Jakso 5: Aibak
Jakso 5
Aibak
Kausi 1, 5/8. Treeniä ampumaradalla ja sammutustöitä. Aibakin kaupungissa on suomalaisten pieni ja tiivis tukikohta. Jyri opettaa sammutusta ja suomalaiset käyvät treenaamassa ammuntaa aavikolla.
Afganistan, Jakso 4: Operaatio West of Mes
Jakso 4
Operaatio West of Mes
Kausi 1, 4/8. Jääkärit lähtevät partioimaan pahamaineiselle West of Mesin alueelle. Camp Mike Spannissa ensihoitaja Tommi kertoo vaativasta työstään.
Afganistan, Jakso 3: Sinkoisku
Jakso 3
Sinkoisku
Kausi 1, 3/8. Suomalaiset joutuvat sinkoiskun kohteeksi. Aibakissa kokenut rauhanturvaaja Jyri yrittää kouluttaa paikallisia viranomaisia.
Afganistan, Jakso 2: Jalkapartio
Jakso 2
Jalkapartio
Kausi 1, 2/8. Komennus Afganistanissa on alkanut. Jääkärit ovat partiotukikohdassa Ali Zayissa ja on aika tehdä jalkapartio läheiseen kylään.
Afganistan, Jakso 1: Koulutus
Jakso 1
Koulutus
Kausi 1, 1/8. Tienvarsipommeja ja tuliylläköitä. Operaatiokohtainen täydennyskoulutus on lopuillaan ja nuoret jääkärit valmistautuvat lähtemään Afganistaniin.