Antti Holma ja maastamuuttajat

Reykjavikiin perheen perustanut Satu Rämö opetti Antti Holmalle, että Islannista tulee muutakin kuin Björk. Tomi Björck sen sijaan ei tule Islannista, vaan Australiasta, ainakin henkisesti. Sillä niin mahtava maa kuin Suomi onkin, aina joku lähtee. Suomalaisuus taas ei tunnu lähtevän lähtijöistä millään. Antti Holma ja maastamuuttajat tutkii, millaista suomalaisuus on silloin, kun se viedään Suomesta pois.
Kategoria
Reality ja lifestyle, Kotimaiset, Katsottavissa ulkomailla
Vuosi
2017
Katsottavissa ulkomailla
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 1: Tomi Björckin Australia
Jakso 1
Tomi Björckin Australia
Antti Holma tutustuu huippukokin arkeen, johon kuuluu niin surffaus kuin thaiboxing.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 2: Marco Hietalan Chile
Jakso 2
Marco Hietalan Chile
Kausi 1, 2/8. Raumalainen Reijo Pasanen lähti marraskuuta karkuun Suomesta Chileen 20-vuotta sitten. Antti Holma järjestää paikallisille San Pedro De Atacamassa suomalaisen illan yhdessä Reijon ystävän, Nightwish yhtyeestä tutun Marco Hietalan kanssa.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 3: Sasu Salinin Gran Canaria
Jakso 3
Sasu Salinin Gran Canaria
Kausi 1, 3/8. Kanariansaaret ovat suomalaisille tuttu paikka. Sitä se on myös koripalloilija Sasu Salinille, joka vielä viime vuonna pelasi CB Gran Canarian joukkueessa. Antti Holma tutustuu tähän Malmilta lähteneeseen ilopilleriin ja toteaa tämän olevan täysin ylivertainen ihminen. Sen seurauksena Antille tulee pakkomielle olla jossain asiassa Sasua parempi.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 4: Satu Rämön Reykjavik
Jakso 4
Satu Rämön Reykjavik
Kausi 1, 4/8. Islannissa asuu noin 200 suomalaista. Yksi heistä on bloggari Satu Rämö, jonka Suomi-design liikkeestä Antti hakee töitä. Islantilaiset ovat mielestään kaikessa maailman parhaita.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 5: Hancock
Jakso 5
Hancock
Kausi 1, 5/8. Yhdysvaltojen suomalaisin kaupunki on Hancock Michiganissa. Siellä kadunnimet ovat suomeksi ja joka toinen vastaantulija on Lahtinen tai Jarvinen. Lisäksi kaupungin keskelle perustettiin Finlandia University.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 6: Ruotsi
Jakso 6
Ruotsi
Kausi 1, 6/8. Ruotsi. Tuo meille rakas itä-Norjan osa, johon lähestulkoon kaikki suomalaiset ovat ottaneet kontaktin tavalla tai toisella. Osa on muuttanut sinne tahdosta tai tahtomattaan. Kaikki meistä ovat opiskelleet kieltä, mutta harva suomalaisista tuntuu uskaltavan sanoa, että Ruotsi on mainio maa. Tukholma on vähän niinkuin lavastettu Helsinki: kaikki näyttää tavallaan aika samalta, mutta sen verran paljon paremmalta, että tietää varmasti, ettei se ole totta. Antin kanssa jutulle suomalaisuudesta Tukholman vilskeestä löytyy mm. laulaja Anna Järvinen, vaatesuunnittelijasta brändihaiksi transformoitunut Tiia Vanhatapio, UMK-kisaaja Emma Sandström ja näyttelijä Ville Virtanen, jonka kanssa tehdään maailman huonoin Nordic Noir, sillee laagomisti. Lisäksi uppoudutaan ruotsalaisen tv-katselun sydämeen, kun Antti kutsuu itsensä, sekä Emman ja Villen seuraamaan Ruotsin katsotuinta tv-ohjelmaa, Melodyfestivalenia tuiki tavalliseen ruotsalaisperheen luoksi.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 7: Brasilia
Jakso 7
Brasilia
Myös Rio De Janeirosta löytyy suomalaisia, ainakin kolme. Matkaoppaat Jules Näveri ja Jonna Martikainen, sekä Koskenkorva-ravintolan perustaja Maija Vartia.
Antti Holma ja maastamuuttajat, Jakso 8: Parhaita paloja
Jakso 8
Parhaita paloja
Mukana ennennäkemätöntä materiaalia, hulvattomia mokia ja Antin omat suosikit.