Sarjassa tutustutaan suomalaiseen skeittauskulttuuriin. Kuulemme lajista asiantuntijoiden kertomana ja valotamme skeittauksen matkaa alakulttuurista olympialajiksi. Samalla kokoamme Suomen ensimmäisen skeittimaajoukkueen.
Kategoria
Reality ja lifestyle, Kotimaiset
Vuosi
2020
Katsottavissa ulkomailla
Jakso 10
Kuinka aloittaa skeittaus
Kausi 1, 10/10. Kuinka aloittaa skeittaus. Ei tartte muksujen enää pelkää. Skeittikonkarit kertovat miten skeittauksen voi aloittaa.
Jakso 9
Urheilusta taiteeksi
Kausi 1, 9/10. Skeittaus ja kuvaaminen ovat aina kulkeneet käsi kädessä. Muuttuuko skeittileffojen merkitys Instagramin myötä?
Jakso 8
Maailman paras skeittaaja
Kausi 1, 8/10. Olympiavoittaja vs. Skater of the year. Samalla kun Jaakko Ojanen ja Onni Saltevo kisaavat EM-mitaleista, pohditaan mikä määrittelee maailman parhaan skeittaajan.
Jakso 7
Keho
Kausi 1, 7/10. Kypärännosto niille, jotka käyttää kypärää - skeittarit puhuvat kaatumisesta ja vammoista samalla, kun maajoukkue matkaa Sao Pauloon maailmanmestaruuskisoihin.
Jakso 6
Spotit
Kausi 1, 6/10. Brasilian plazoilta suomalaisiin parkkeihin. Skeittarit hyödyntävät kaupunkitilaa täysin eri tavalla kuin se on suunniteltu
Jakso 5
Suomiskeittaus nyt
Kausi 1, 5/10. Pidetään haippi hyvänä. Skeittauksesta on tullut kaikkien laji sukupuoleen ja ikään katsomatta.
Jakso 4
Suomiskeittauksen historia
Kausi 1, 4/10. ¿Sitähän ei saanut skeitata missään.¿ Arman Alizad, Edu Kehäkettunen ja muut suomiskeittauksen pioneerit muistelevat lajin historiaa ja käyvät läpi skeittauksen suurimmat merkkipaalut Suomessa.
Jakso 3
Maajoukkue
Kausi 1, 3/10. Esittelyssä skeittauksen moninkertainen maailmanmestari Lizzie Armanto, lumilautailun maailmanmestari Roope Tonteri ja muut Suomen maajoukkueen jäsenet.
Jakso 2
Skeittaaminen olympialaisissa
Kausi 1, 2/10. Suomalaiset skeittarit keksivät täysin uudenlaisen keinon hyödyntää urheilusponsorointia osallistuakseen olympiakarsintoihin.
Jakso 1
Mitä on skeittaus
Kausi 1, 1/10. Tossa on lauta - keksi loput ite. Skeittarit kertovat miten laji opettaa lukemaan kaupunkia ja miten se vaikuttaa jopa omaan elämänkatsomukseen.