SuomiAreena

MTV ja Porin kaupunki järjestävät 12.–16.7.2021 SuomiAreenan hybriditapahtumana, jonka teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus sekä luonto. Keskustelutilaisuuksia järjestetään neljällä eri lavalla Porissa ja Helsingissä. Lavoista yksi on Porin torilla, kaksi Pöllölaakson studioilla ja yksi Allas Sea Poolilla Helsingissä. Pori-lavalle ja Allas Sea Poolin lavalle on mahdollista ottaa yleisöä, mikäli alueelliset rajoitukset sen sallivat. Kaikki keskustelut näet suorana mtv-palvelussa. Keskustelua ovat herättelemässä pääyhteistyökumppaneina Metsähallitus, Telia ja TietoEVRY. SuomiAreenan ohjelmisto ja sen aikataulu julkaistaan 22.6.
Kategoria
Katsottavissa ulkomailla
Tulossa ma 12.7. klo 16:55
SuomiAreenan politiikan puheet kesäillassa
Politiikka on paitsi tekoja ja sanoja, myös arvoja ja ideologioita. Politiikan puheet kesäillassa -ohjelma pureutuu syvälle politiikan ytimeen, kun puoluejohtajat pitävät puheensa ja vastaavat sanoistaan keskustelussa. Myös muut ajankohtaiset aiheet ovat mukana ohjelmassa. Keskustelemassa kansanedustaja, puheenjohtaja Jussi Halla-aho (PS), sisäministeri, puheenjohtaja Maria Ohisalo (Vihr.) ja valtiovarainministeri, puheenjohtaja, Annika Saarikko (Kesk.). Keskustelun juontavat MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja toimittaja Nina Rahkola.
Tulossa ma 12.7. klo 13:55
Kasvatamme huomista - SuomiAreenan lavalla Janna, Maarit Hurmerinta ja Sami Pitkämön Orkesteri
Tilaisuuden juontaa MTV Uutisten toimittaja Iriz Silander. Tilaisuuden järjestää Metsähallitus.
Tulossa ma 12.7. klo 10:55
Tiede, taide ja nuoret – maailman pelastuspaketti
Keskustelutilaisuus taiteen ja tutkitun tiedon merkityksestä lasten ja nuorten elämään ja hyvinvointiin. Samalla puhutaan myös siitä, miten lapsilla on oikeus taiteeseen ja kulttuuriin ja miten tutkittua tietoa tulisi viedä paremmin käytäntöön. Keskustelemassa akatemiatutkija Carita Lindstedt-Kareksela (Jyväskylän yliopisto), toimitusjohtaja Teemu Hassinen (Sivistystyönantajat), entinen taidetestaaja Helmi Isotupa, taidetestaajat-hankkeen hankepäällikkö Joonas Keskinen (Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto), Tiedekeskus Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski ja kuvataiteilija, johtaja, TaT Päivi Setälä, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää. Keskustelun juontaa MTV Uutisten uutisankkuri Kirsi Alm-Siira. Tilaisuuden järjestävät Sivistystyönantajat, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja Suomen Akatemia
Tulossa ma 12.7. klo 09:55
Avaa luonto - digiloikka luontokokemukseen
Millaisessa murroksessa luontokokemus on? Nykyään YouTube ja muu sosiaalinen media muovaavat luontosuhdettamme, kuten ennen retket isovanhempien kanssa. Digitaalisuus voi tuoda monenlaista lisäarvoa luontokokemukseen. Pääsemme esimerkiksi osallisiksi kokemuksista, joihin meillä ei muuten olisi mahdollisuutta. Mutta riittääkö, että joku muu käy luonnossa puolestamme? Keskustelemassa laulaja-lauluntekijä Janna Hurmerinta, laulaja-lauluntekijä Maarit Hurmerinta, Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Henrik Jansson, Telian yritysvastuujohtaja Eija Pitkänen sekä luontokuvaaja ja somevaikuttaja Konsta Punkka. Keskustelun juontaa Riku Rantala. Tilaisuuden järjestää Metsähallitus.
Tulossa ma 12.7. klo 08:55
Keskustan puoluepäivä: Keskusta – Se kotimainen
Tilaisuuden järjestää Suomen Keskusta.
Tulossa ma 12.7. klo 07:55
Vihreiden puoluepäivä: Ilmaston ja luonnon supervuosi – onko Suomi ratkaisijoiden joukossa?
Vuosi 2021 on todellinen ilmaston ja luonnon supervuosi. Luonnonsuojelun rahoitus on jo tällä hallituskaudella nostettu historiallisen korkealle ja parhaillaan uudistetaan ilmastolakia. Loppuvuodesta käydään tärkeitä kansainvälisiä neuvotteluja YK:n osapuolikokouksissa. Nyt on aika toimia maapallon ja tulevien sukupolvien puolesta. Miltä näyttää kansainvälisen yhteistyön tulevaisuus ja mikä on Suomen rooli? Keskustelemassa Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö ja YK-nuorisodelegaatti Yuri Birjulin. Tilaisuuden juontaa toimittaja Laura Friman.
Tulossa ma 12.7. klo 06:55
Taimiteko – nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta
Miksi nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko on hyvä teko nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta? Keskustelemassa puheenjohtaja Laura Hildén (Nuorten Agenda 2030), puheenjohtaja Petteri Karttunen (Saastamoisen säätiö), maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (Kesk.), tutkimusprofessori Raisa Mäkipää (Luonnonvarakeskus), chief people officer/henkilöstöjohtaja Taru Salo (Siili Solutions Oy) sekä Suomen 4H-liitosta toimitusjohtaja Tomi Alakoski ja vaikuttajanuori Oskar Mannelin. Keskustelun juontaa viestinnän harjoittelija Julia Ylä-Outinen (Suomen 4H-liitto).

Osallistu

Metsähallitus on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

Telia on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

TietoEVRY on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani